Driessen Speciaaltransport is actief in het transport van prefab betonelementen met binnenladers en bestrijkt de Benelux, Duitsland en Engeland. Het bedrijf beschikt over 70 trekkende eenheden, 30 vaste charters en ruim 210 opleggers voor 45 betonfabrieken.

AB Texel Group verwierf in 2019 een positie in de bouwlogistiek met de overname van Combex, dat is gespecialiseerd in het ruwbouw beton- en bouwmaterialenvervoer en exceptioneel transport.

Dicht netwerk

‘Door de krachten te bundelen ontstaat een groot en dicht netwerk waardoor materieel nog efficiënter ingezet kan worden. Ook geografisch vullen beide bedrijven elkaar goed aan’, meldt AB Texel in een persbericht. Driessen heeft vestigingen in het zuiden van Nederland en Duitsland, terwijl Combex gevestigd is in het noorden van Nederland.

Na de overname bestaat het wagenpark van de tak bouwlogistiek uit 200 trekkende eenheden en meer dan 400 opleggers, aangevuld met 65 vaste charters. De teller voor de gehele AB Texel Group staat daarmee op 1.350 trekkers, 2.400 opleggers en 190 charters.

Continuïteit

Volgens Fred Driessen, directeur van Driessen Speciaaltransport, vraagt het hoge tempo waarin de markt groeit om ‘slagkracht’ voor de toekomst. ‘Ik ben daarom op zoek gegaan naar een sterke partner om bij aan te sluiten. Combex en AB Texel Group waren een logische keuze. Door de overname is de continuïteit gewaarborgd, zowel voor onze klanten als onze medewerkers.’

Driessen Speciaaltransport blijft als zelfstandig bedrijf opereren. Frank van Kerkhof wordt per 1 oktober algemeen directeur van Combex Bouwlogistiek en Driessen Speciaaltransport, Fred Driessen wordt dan directeur Duitsland en Business development manager. De directie bestaat verder uit Edwin Kronemeijer en Wieke Wagenaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding