Deze maatregel geldt zowel voor Brits gekentekende als voor buitenlands (Nederlands) gekentekende voertuigen, zo laat ondernemersvereniging Evofenedex weten.

Bedrijven die voor hun voertuigen al een jaarvignet hebben aangeschaft, kunnen teruggave claimen. Zij kunnen hun claim via hun user account indienen. Ook bedrijven die per rit betalen, hoeven de vrachtautoheffing tot en met 31 juli 2023 niet te voldoen.

De transporteurs hoeven al sinds augustus 2020 niet meer de heffing te betalen. De maatregel is in het leven geroepen om transportbedrijven vanwege de coronacrisis een steuntje in de rug te geven. Aangezien de crisis nog niet voorbij is, is besloten om de truckheffing een jaar langer op te schorten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement