Holtstieger heeft een wagenpark van twintig trucks en telt dertig medewerkers. De transporteur realiseerde in 2020 een omzet van 4 miljoen euro.

Ceo Jo van Moer mikt met de overname op uitbreiding in het Duitse chemietransport, zo meldt het bedrijf. Holtstieger is gevestigd in de plaats Nettetal in het Ruhrgebied, een belangrijk centrum van de Duitse chemische industrie.

Chauffeurstekort

Behalve de start van de Duitse activiteiten, probeert Van Moer met de overname ook in te spelen op de komst van nieuwe maatregelen uit het Mobiliteitspakket. De logistieke dienstverlener wil zich met de Duitse vestiging ‘wapenen tegen het chauffeurstekort in eigen land.’

Van Moer: ‘In België lopen we tegen de grenzen van de arbeidsmarkt aan. Elke dag staan tientallen van onze 500 trucks stil doordat er simpelweg geen chauffeurs zijn. Nu kunnen we in Duitsland bouwen aan ons chauffeursbestand. We willen toestanden zoals in het VK koste wat kost voorkomen.’

Van Moer Logistics, gevestigd in het Belgische Zwijndrecht, heeft 1.450 medewerkers en 22 locaties. Het wagenpark omvat 500 trucks. Verder beschikt het concern over 450.000 vierkante meter aan warehousingcapaciteit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement