Dat blijkt uit de jaarcijfers van het Hamburgse familiebedrijf. Hoyer noteerde vorig jaar een omzet van net geen 1,3 miljard euro (+15,6%). Het bedrijfsresultaat (ebit) kwam uit op 50,6 miljoen euro, 29% meer dan een jaar eerder.

De omzetstijging komt vooral voor rekening van hogere tarieven voor logistieke diensten in de chemie, stelt het bedrijf in een toelichting. Ook zag het concern zijn activiteiten in brandstof- en bitumentransport groeien.

Investeringen

Door de coronapandemie besloot Hoyer 2020 om zijn investeringsbudget fors omlaag te brengen. In 2021 was het concern van plan de investeringen voor vervanging en uitbreiding van het aantal tank- en bulkcontainers weer fors op te voeren, naar 106 miljoen euro. Het bedrijf had echter grote moeite om die plannen te realiseren door tekorten en lange levertijden, waardoor de investeringen uiteindelijk een kleine 40 miljoen euro bedroegen.

De directie van het bedrijf verwacht de omzet en winst in 2022 te kunnen handhaven. Wel waarschuwt het bedrijf dat de effecten van de oorlog in Oekraïne onzeker zijn. De sancties tegen Rusland zouden verder economisch herstel wel eens in de weg kunnen zitten, schrijft Hoyer in het jaarverslag.

Familiebedrijf Hoyer telt wereldwijd 6.100 medewerkers en 115 kantoren. Het wagenpark omvat 2.200 trucks, 2.400 tankers en ruim 40.000 tankcontainers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement