MOL Cargo heeft naast de hoofdvestiging in Tiel locaties in de haven van Rotterdam en in Gent. Het bedrijf telt 120 medewerkers en beschikt over 50.000 vierkante meter aan opslagruimte. De omzet kwam in 2021 uit op 18 miljoen euro.

MOL Cargo voert met een eigen wagenpark transporten uit in heel West-Europa. Het bedrijf heeft zich daarbij gespecialiseerd in het vervoer van tweewielers. Onder meer Honda, Harley-Davidson, Suzuki, Kawasaki, BMW-Motorrad, BRP (Bombardier), Ducati en Segway-Ninebot horen tot de klantenkring van het concern.

Megatrailers

Speciaal voor de motorfietslogistiek ontwikkelde MOL Cargo een systeem met extra hoge megatrailers, waardoor motoren en scooters niet meer in pakketten vervoerd hoeven te worden. Per truck kan het bedrijf zo maximaal 36 motorfietsen of tachtig scooters meenemen.

‘Met deze overname versterken we de tweewielerlogistiek van Lagermax en breiden we het Europese netwerk verder uit’, zegt Alexander Friesz, ceo van de Lagermax Group. Door de koop is Lagermax nu actief met 3.600 medewerkers op 58 vestigingen in veertien Europese landen. Het bedrijf noteerde vorig jaar een omzet van 545 miljoen euro.

De merknaam MOL Cargo blijft voorlopig bestaan, meldt Lagermax. Ook de directie en alle medewerkers van MOL Cargo blijven volgens de Oostenrijkse logistieke dienstverlener aan boord.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement