De FH Electric is uitgerust met zes accupakketten van elk 90 kWh, wat neerkomt op een totale accucapaciteit van 540 kWh. Daarmee slaagde de trekker erin als lzv van Broek op Langedijk in Noord-Holland naar Utrecht rijden en terug te rijden, een afstand van zo’n 200 kilometer. Zonder de extra lange combinatie berekent Volvo de actieradius op maximaal 300 kilometer.

Simon Loos is sinds zo’n tien jaar bezig met elektrisch rijden. Het bedrijf nam in 2013 de eerste e-truck in gebruik. Vandaag de dag bestaat de elektrische vloot van de wegvervoerder uit ongeveer veertig voertuigen, hoofdzakelijk voor winkel- en horecadistributie.

Daf

Simon Loos is overigens niet het eerste bedrijf dat een elektrische lzv test. In juni ging Vlot Logistics met een lzv met een elektrische trekker van Daf de weg op. Vlot zet de combinatie voornamelijk in voor containervervoer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement