De twee divisies tellen 920 medewerkers op 43 locaties in Italië. Alle medewerkers van de Fercam-onderdelen gaan over naar de joint venture, waarin het Zuid-Tiroolse Fercam een belang van 20% behoudt.

Dachser had voor zijn groupagenetwerk tot nu toe geen eigen locaties in Italië, maar werkte in het land al samen met Fercam. ‘De joint venture zal dus niet leiden tot dubbele structuren’, aldus Dachser. Het Duitse concern is in de Italiaanse markt sinds 2017 wel actief met een divisie levensmiddelenlogistiek, met drie vestigingen en ongeveer 270 medewerkers.

De joint venture moet begin volgend jaar actief zijn onder de naam Dachser & Fercam Italia en valt dan onder de verantwoordelijkheid van coo Road Logistics van Dachser, Alexander Tonn. Partijen hebben geen financiële details bekendgemaakt over de deal.

Laatste gat gedicht

De meerderheidsovername van de Fercam-activiteiten is de derde grote overname die Dachser heeft gedaan om zijn netwerk in Europa uit te breiden, na Graveleau (Frankrijk, 1999) en Azkar (Spanje, 2013). ‘Met deze overname dichten we het laatste gat en ronden we ons eigen netwerk voor groupage en contractlogistiek in de belangrijkste continentale Europese markten af’, zegt Dachser-ceo Burkhard Eling.

Fercam is gevestigd in Bolzano. In 2022 noteerde het familiebedrijf een omzet van ruim 1,1 miljard euro. De transport- en logistiek dienstverlener heeft vestigingen in 21 landen.

Dachser heeft zijn hoofdkantoor in het Duitse Kempten en telt bijna 33.000 medewerkers op 379 locaties wereldwijd. De omzet van het bedrijf bedroeg vorig jaar 8,1 miljard euro. In Nederland heeft het concern vestigingen in Waddinxveen, Zevenaar, Schiphol en Maastricht. Bij Dachser Nederland werken 550 mensen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement