Van Oord stapt uit windpark Gemini

Offshore Wind

Maritiem aannemer Van Oord heeft zijn heeft zijn belang van 10% in het offshore windpark Gemini verkocht aan twee Duitse verzekeraars.

Dat is twee jaar geleden in productie gegaan en is met een capaciteit van 600 Megawatt op dit moment het grootste windpark van Nederland. Het ligt op zo’n tachtig kilometer ten noorden van Ameland. Van Oord was samen met Northland Power (60%), Siemens Project Ventures (20%) en HVC (10%) een van de oorspronkelijke investeerders en heeft ook de installatie gedaan.

De totale investering in het project wordt op 2,8 miljard euro geschat. Hoeveel Van Oord voor de verkoop van zijn belang ontvangt, is niet bekendgemaakt. Koper is een investeringsvehikel van Alte Leipziger Lebensversicherung en Hallesche Krankenversicherung.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Van Oord stapt uit windpark Gemini | NT

Van Oord stapt uit windpark Gemini

Offshore Wind

Maritiem aannemer Van Oord heeft zijn heeft zijn belang van 10% in het offshore windpark Gemini verkocht aan twee Duitse verzekeraars.

Dat is twee jaar geleden in productie gegaan en is met een capaciteit van 600 Megawatt op dit moment het grootste windpark van Nederland. Het ligt op zo’n tachtig kilometer ten noorden van Ameland. Van Oord was samen met Northland Power (60%), Siemens Project Ventures (20%) en HVC (10%) een van de oorspronkelijke investeerders en heeft ook de installatie gedaan.

De totale investering in het project wordt op 2,8 miljard euro geschat. Hoeveel Van Oord voor de verkoop van zijn belang ontvangt, is niet bekendgemaakt. Koper is een investeringsvehikel van Alte Leipziger Lebensversicherung en Hallesche Krankenversicherung.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement