Decision time over eigendom Hapag-Lloyd

Rederijen

TUI heeft beslist de verkoopoptie te lichten die het heeft op mede-eigenaar van Hapag-Lloyd Albert Ballin. Het gaat om een belang van 33,3 procent aan een prijs, bepaald door een externe auditor.

TUI bevestigt met deze beslissing definitief uit de lijnvaartindustrie te zullen stappen. Het had tot 2 januari de tijd om deze optie te lichten. Als het Ballin-consortium de door een onafhankelijke auditor vastgestelde prijs niet wil of kan betalen, verkrijgt TUI het recht zijn belang – dat op dit ogenblik in totaal 38,4% bedraagt – aan een derde te verkopen.

Het is nu de vraag of Ballin zich kan veroorloven het aangeboden belang van 33,3% niet te kopen. Als dat inderdaad niet zou gebeuren, dan mag TUI verkopen aan eender welke derde partij. Die derde partij kan dan een meerderheid verkrijgen in Hapag-Lloyd, want verwerft dan het recht even veel aandelen te kopen van het Ballin-consortium als van TUI.

In de Duitse pers hebben o.a. Klaus Michael Kühne (nu eigenaar van 24,6% van Hapag-Lloyd) en de stadsstaat Hamburg (23,6%) al laten weten dat zij bereid zijn hun belang in de Duitse rederij te verhogen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Decision time over eigendom Hapag-Lloyd | NT

Decision time over eigendom Hapag-Lloyd

Rederijen

TUI heeft beslist de verkoopoptie te lichten die het heeft op mede-eigenaar van Hapag-Lloyd Albert Ballin. Het gaat om een belang van 33,3 procent aan een prijs, bepaald door een externe auditor.

TUI bevestigt met deze beslissing definitief uit de lijnvaartindustrie te zullen stappen. Het had tot 2 januari de tijd om deze optie te lichten. Als het Ballin-consortium de door een onafhankelijke auditor vastgestelde prijs niet wil of kan betalen, verkrijgt TUI het recht zijn belang – dat op dit ogenblik in totaal 38,4% bedraagt – aan een derde te verkopen.

Het is nu de vraag of Ballin zich kan veroorloven het aangeboden belang van 33,3% niet te kopen. Als dat inderdaad niet zou gebeuren, dan mag TUI verkopen aan eender welke derde partij. Die derde partij kan dan een meerderheid verkrijgen in Hapag-Lloyd, want verwerft dan het recht even veel aandelen te kopen van het Ballin-consortium als van TUI.

In de Duitse pers hebben o.a. Klaus Michael Kühne (nu eigenaar van 24,6% van Hapag-Lloyd) en de stadsstaat Hamburg (23,6%) al laten weten dat zij bereid zijn hun belang in de Duitse rederij te verhogen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement