Evofenedex: rechtszaak onontkoombaar om truckverbod Amsterdam

duurzaam rijden

Een gang naar de rechter is onontkoombaar geworden als protest tegen een truckverbod in Amsterdam Buitenveldert. Dat meldt Evofenedex.

Het besluit van de bestuurscommissie Stadsdeel Amsterdam-Zuid om het vrachtwagenverbod voor de wijk Buitenveldert in stand te laten, wordt door de branchevereniging aangevochten bij de rechtbank.

In juli 2017 besloot het stadsdeel om vrachtauto’s te weren, maar dat verkeersbesluit is niet goed onderbouwd, vindt de verladersorganisatie. Daarom is bezwaar aangetekend. Zo willen ze het vrachtautoverbod in het Amsterdamse Stadsdeel Zuid van tafel krijgen.

Bezwaren

Uiteindelijk heeft de bestuurscommissie van het stadsdeel op 29 mei een beslissing genomen over de bezwaren. ‘Hoewel de bestuurscommissie de door ons ingebrachte bezwaren gedeeltelijk gegrond acht, houdt zij toch vast aan het vrachtwagenverbod in de wijk Buitenveldert’, aldus de belangenvereniging.

Omdat een bestelbus beperkt is in zijn laadvermogen, moeten bij een verbod tot wel zestien keer zoveel bestelbusjes worden ingezet, denkt Evofenedex. ‘Nog afgezien van extra kosten voor de afnemers van vervoersdiensten zoals winkels, kantoren maar ook particulieren, betekent dit enorm veel meer verkeersbewegingen in de wijk. Of de verkeersveiligheid in de wijk hiermee gediend is, wil de bestuurscommissie echter niet zeggen.’

Evofenedex: rechtszaak onontkoombaar om truckverbod Amsterdam | NT

Evofenedex: rechtszaak onontkoombaar om truckverbod Amsterdam

duurzaam rijden

Een gang naar de rechter is onontkoombaar geworden als protest tegen een truckverbod in Amsterdam Buitenveldert. Dat meldt Evofenedex.

Het besluit van de bestuurscommissie Stadsdeel Amsterdam-Zuid om het vrachtwagenverbod voor de wijk Buitenveldert in stand te laten, wordt door de branchevereniging aangevochten bij de rechtbank.

In juli 2017 besloot het stadsdeel om vrachtauto’s te weren, maar dat verkeersbesluit is niet goed onderbouwd, vindt de verladersorganisatie. Daarom is bezwaar aangetekend. Zo willen ze het vrachtautoverbod in het Amsterdamse Stadsdeel Zuid van tafel krijgen.

Bezwaren

Uiteindelijk heeft de bestuurscommissie van het stadsdeel op 29 mei een beslissing genomen over de bezwaren. ‘Hoewel de bestuurscommissie de door ons ingebrachte bezwaren gedeeltelijk gegrond acht, houdt zij toch vast aan het vrachtwagenverbod in de wijk Buitenveldert’, aldus de belangenvereniging.

Omdat een bestelbus beperkt is in zijn laadvermogen, moeten bij een verbod tot wel zestien keer zoveel bestelbusjes worden ingezet, denkt Evofenedex. ‘Nog afgezien van extra kosten voor de afnemers van vervoersdiensten zoals winkels, kantoren maar ook particulieren, betekent dit enorm veel meer verkeersbewegingen in de wijk. Of de verkeersveiligheid in de wijk hiermee gediend is, wil de bestuurscommissie echter niet zeggen.’