De nettowinst nam in dezelfde periode met bijna een kwart toe en kwam uit op 266 miljoen frank op een omzet van 5 miljard frank (-4%).

Het sterke winstherstel over het derde kwartaal zorgde ervoor dat het ebit over de eerste negen maanden van het jaar met 790 miljoen Zwitserse frank weer op het niveau kwam van 2019 (794 miljioen frank). De omzet van K+N bleef intussen met 14,8 miljard frank nog wel 6,3% achter op de inkomsten van vorig jaar, laat het concern bij de presentatie van de cijfers over het derde kwartaal weten. Ook de nettowinst over de eerste negen maanden (575 miljoen frank) bleef nog 4% onder het resultaat van 2019.

Containervaart

K+N zag in het derde kwartaal het verkochte volume in de containervaart stijgen met 10,4% naar 1,2 miljoen teu. Dat leverde  een toename van het bedrijfsresultaat op van 12,3% naar 137 miljoen frank op een omzet van 1,8 miljard frank.
In de luchtvracht noteerde K+N een vergelijkbare positieve ontwikkeling. Zo steeg het volume met 12,8% naar 354.000 ton, terwijl de omzet 8,7% won naar 1,2 miljard frank. Onder de streep bleef een ebit-resultaat over van 169 miljoen, een toename van bijna 90% vergeleken met de bedrijfswinst over het derde kwartaal van vorig jaar. Daarbij maakt K+N wel de kanttekening dat de winst over dit jaar positief werd beïnvloed door eenmalige baten van 63 miljoen frank in verband met een acquisitie in 2018.

Event-logistiek

De divisie wegvervoer van K+N deed het minder goed. Zo was er sprake van een omzetdaling naar 796 miljoen frank en een verminderd resultaat van 12 miljoen. K+N had in dit segment vooral last van de mindere vraag uit onder meer de event-logistiek in Europa, blijkt uit de kwartaalrapport. Contractlogistiek leverde intussen een positieve resultaatsbijdrage van 53 miljoen frank bij een omzet van 1,2 miljard frank.