‘Terminalbedrijf Euroports in etalage gezet’

overname

De drie eigenaren van Euroports zouden op zoek zijn naar een koper voor het terminalbedrijf. Ze hebben hiervoor twee banken in de arm genomen, om een deal te begeleiden. Euroports heeft een uitgebreid netwerk van terminals, waarbij de nadruk ligt op België.

Het nieuws wordt gebracht door de Belgische zakenkrant De Tijd. Het dagblad meldt dit op basis van niet nader genoemde bronnen. De eigenaren van Euroports zouden naar verluidt openstaan voor een deal met onder meer private equity partijen.

De terminal-operator is op dit moment in handen van de fondsen Brookfield, Antin en Arcus. Zij hebben respectievelijk 40, 38,8 een 21,2% van de aandelen in handen. De drie hebben Euroports eind vorig decennium overgenomen toen toenmalig eigenaar Babcock & Brown in financiële problemen kwam en uiteindelijk failliet ging.

Antwerpen en Gent

Volgens de eigen website heeft het overslagbedrijf een netwerk van 26 terminals wereldwijd. De nadruk ligt daarbij op de havens van Antwerpen en Gent. Ook is het bedrijf aanwezig in andere Europese landen en in China.

Het verwerkt diverse typen vracht, waaronder bulk en containers. In totaal wordt jaarlijks ongeveer zestig miljoen ton lading afgehandeld. Het hoofdkantoor van Euroports staat in Nederland (Hoofddorp) en het bedrijf heeft ongeveer tweeduizend man personeel in dienst.

Een woordvoerder van het bedrijf wil niet reageren op de berichtgeving.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

‘Terminalbedrijf Euroports in etalage gezet’ | NT

‘Terminalbedrijf Euroports in etalage gezet’

overname

De drie eigenaren van Euroports zouden op zoek zijn naar een koper voor het terminalbedrijf. Ze hebben hiervoor twee banken in de arm genomen, om een deal te begeleiden. Euroports heeft een uitgebreid netwerk van terminals, waarbij de nadruk ligt op België.

Het nieuws wordt gebracht door de Belgische zakenkrant De Tijd. Het dagblad meldt dit op basis van niet nader genoemde bronnen. De eigenaren van Euroports zouden naar verluidt openstaan voor een deal met onder meer private equity partijen.

De terminal-operator is op dit moment in handen van de fondsen Brookfield, Antin en Arcus. Zij hebben respectievelijk 40, 38,8 een 21,2% van de aandelen in handen. De drie hebben Euroports eind vorig decennium overgenomen toen toenmalig eigenaar Babcock & Brown in financiële problemen kwam en uiteindelijk failliet ging.

Antwerpen en Gent

Volgens de eigen website heeft het overslagbedrijf een netwerk van 26 terminals wereldwijd. De nadruk ligt daarbij op de havens van Antwerpen en Gent. Ook is het bedrijf aanwezig in andere Europese landen en in China.

Het verwerkt diverse typen vracht, waaronder bulk en containers. In totaal wordt jaarlijks ongeveer zestig miljoen ton lading afgehandeld. Het hoofdkantoor van Euroports staat in Nederland (Hoofddorp) en het bedrijf heeft ongeveer tweeduizend man personeel in dienst.

Een woordvoerder van het bedrijf wil niet reageren op de berichtgeving.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement