Transport Joosen is een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in het vervoer van zeecontainers met een uitgesproken focus op doktransporten. Er werken meer dan 180 vrachtwagenchauffeurs bij het bedrijf. Het totaal personeelsbestand zou op 230 medewerkers liggen.

Via haar dochterbedrijven Valkeniersnatie NV en Katoen Natie Trucking NV heeft Katoen Natie reeds een sterke ‘transportaanwezigheid’ in de Antwerpse zeehaven. Toch wilde het op-en overslagbedrijf deze vervoerstak nog verder uitbouwen om zo ‘de cruciale aan- en afvoer van containers naar haar magazijnen in de Antwerpse haven ook in de toekomst te blijven verzekeren’.

Personeel

In het verleden was er al een nauwe samenwerking tussen Transport Joosen en Katoen Natie en dat vormde de aanzet tot de overname. Ook na de acquisitie blijft Kurt Joosen actief als leidende kracht achter het overgenomen bedrijf. Alle werknemers, de volledige vloot en alle activiteiten van zowel Transport Joosen NV als Traxlars NV worden integraal overgenomen.

Transport Joosen werd opgericht in 1994. In 2018 realiseerde het bedrijf blijkens de eigen website een omzet van 35 miljoen euro. De vloot bestaat naar eigen zeggen uit 150 tot 200 trucks, 400 containerchassis en opleggers, en verschillende containerstackers. Het bedrijf is gesitueerd in het hart van de haven van Antwerpen.

Overslag

Naast containertransport, de hoofdactiviteit van Transport Joosen, worden ook conventioneel transport, stockeren van volle/lege containers, kleine reparatiewerken aan containers, overslag van goederen en containers, warehousing en verhuur parking voor derden aangeboden, stelt het bedrijf.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement