Na vijf jaar is een eenmalige verlenging met nog eens drie jaar mogelijk. Boluda zal in het kader van de verlengde samenwerking twee nieuwe slepers inzetten die voldoen aan de nieuwste Tier III uitstootnormen. Naast de sleepboot Union Koala, die Boluda vorig jaar liet ombouwen naar de Tier III-eisen, wordt dit jaar ook de Union Panda omgebouwd om aan deze norm te voldoen.

Uitstoot

Boluda zal de uitstoot van de overige eerste twee jaar van het contract drastisch aanpakken. Emissies van stikstofoxiden worden zo met 80% gereduceerd. Walstroom zal de standaard worden voor sleepboten aan de kade, zodat ze dan hun motoren kunnen uitschakelen.

Lokale bemanningen zullen de acht boten van de vloot bemannen. Het oorspronkelijk Spaanse familiebedrijf Boluda baat wereldwijd meer dan 300 sleepboten uit in negentig havens in vijftien landen. In Europa is het naast België ook actief in Duitsland, Nederland – waar het vorig jaar Smit overname – en het Verenigd Koninkrijk.