Het keurpunt is gevestigd op de terminal van ferry operator Stena Line en is een samenwerking tussen cargo specialist ECS Livestock en Stena Line.

Het keurpunt in Hoek van Holland is volgens het Havenbedrijf Rotterdam het enige in de Nederlandse zeehavens waar levende dieren veterinair (door een dierenarts) kunnen worden gekeurd.

Brexit

Sinds 1 januari zijn keuringen verplicht voor dieren afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk. Op die datum eindigde de brexit-overgangstermijn. De Europese Commissie heeft inmiddels groen licht gegeven aan ACH voor het keuren van eendagskuikens en broedeieren. Een aanvullende vergunning voor het keuren van paarden wordt later in januari verwacht. Stena Line is een van de bepalende vervoerders op de Noordzee van deze levende have van en naar de Britse havens Harwich en Killingholme.

Dierenartsen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) voeren de keuringen uit en deze vinden plaats in de faciliteiten van ACH op het terrein van Stena Line. Er is ook al stalruimte beschikbaar voor zeven paarden. ACH start met het keuren van paarden zodra hier ook groen licht voor gegeven is.