Stena: meer vrouwen, meer winst

Vrouwendag

Stena Line wil in 2022 ‘de meest diverse rederij ter wereld’ zijn door het aantal vrouwelijke managers ten opzichte van vijf jaar geleden te verdubbelen, zo meldt het bedrijf op Internationale Vrouwendag, 8 maart.

Volgens het Zweedse bedrijf is het aantal vrouwen op managementniveau de afgelopen vijf jaar al met ruim 40% gestegen en moet voor het eind van volgend jaar 30% van alle managers een vrouw zijn. Dat geldt zowel voor de vloot als op kantoor. Wereldwijd is slechts 2% van alle zeevarenden vrouw.

Diversiteit

Volgens het groepshoofd People, Margareta Jensen Dickson, laat onderzoek zien dat meer diversiteit binnen ene bedrijf leidt tot meer innovatie en creativiteit en uiteindelijk tot meer winst. ‘We moeten de meest getalenteerde mensen kunnen aantrekken en gendergelijkheid verruimt de mogelijkheden om te kiezen’, zegt zij.

De groep heeft voor de komende twee jaar een programma opgezet om de 30%-doelstelling te realiseren. Dat behelst onder meer een structurele opvolgingsplanning, nieuwe manieren van rekruteren en het opzetten van een nieuw netwerk voor vrouwelijke leiders. Het programma sluit aan op de  duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Stena: meer vrouwen, meer winst | NT

Stena: meer vrouwen, meer winst

Vrouwendag

Stena Line wil in 2022 ‘de meest diverse rederij ter wereld’ zijn door het aantal vrouwelijke managers ten opzichte van vijf jaar geleden te verdubbelen, zo meldt het bedrijf op Internationale Vrouwendag, 8 maart.

Volgens het Zweedse bedrijf is het aantal vrouwen op managementniveau de afgelopen vijf jaar al met ruim 40% gestegen en moet voor het eind van volgend jaar 30% van alle managers een vrouw zijn. Dat geldt zowel voor de vloot als op kantoor. Wereldwijd is slechts 2% van alle zeevarenden vrouw.

Diversiteit

Volgens het groepshoofd People, Margareta Jensen Dickson, laat onderzoek zien dat meer diversiteit binnen ene bedrijf leidt tot meer innovatie en creativiteit en uiteindelijk tot meer winst. ‘We moeten de meest getalenteerde mensen kunnen aantrekken en gendergelijkheid verruimt de mogelijkheden om te kiezen’, zegt zij.

De groep heeft voor de komende twee jaar een programma opgezet om de 30%-doelstelling te realiseren. Dat behelst onder meer een structurele opvolgingsplanning, nieuwe manieren van rekruteren en het opzetten van een nieuw netwerk voor vrouwelijke leiders. Het programma sluit aan op de  duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.