Nederland is logistiek weer in trek in het buitenland

distributie

Rond de 63 nieuwe buitenlandse investeringen in logistieke projecten zijn er vorig jaar door de bemiddelingsactiviteiten Nederland Distributieland (NDL/HIDC) gerealiseerd in ons land.

Daarbij zetten veertien buitenlandse bedrijven een eigen vestiging op in Nederland. Het overgrote deel (49) besteedde de distributie-activiteiten in Nederland weer uit aan gevestigde logistieke dienstverleners.

VS en VK

Het buitenlandkantoor van Logistiek Nederland wist vooral bedrijven in de VS en het Verenigd Koninkrijk aan te trekken. Vanuit de Verenigde Staten was er vanwege diverse onzekerheden enige tijd minder interesse in Europa, nu lijkt de interesse voor het afzetten van Amerikaanse producten op de Europese markt weer terug te zijn.

De Britse investeringen waren daarbij vooral toe te schrijven aan de dreigende Brexit, stelt NDL. Binnen Europa is het Verenigd Koninkrijk nu de grootste investeerder in logistiek Nederland met dertig projecten in 2018, tegen elf in 2017. Het aantal investeringen uit Azië steeg vorig jaar ook sterk na een dip in 2017, aldus het promotiebureau.

Overige dienstverleners

Naast de puur logistieke contracten heeft NDL/HIDC verder bemiddeld bij zeventien contracten met overige dienstverleners zoals fiscale vertegenwoordigingen en consultancy. Het totale aantal komt dan ook eigenlijk op tachtig, een groei van 14% tegenover 2017, aldus algemeen directeur Remco Buurman NDL/HIDC. Daarbij komt bijna de helft (39) voor rekening van Amerikaanse bedrijven.

Buurman stelt dat er voor dit jaar weer groei in het aantal investeringen zit. In totaal zijn er 317 nieuwe projecten geïdentificeerd door NDL/HIDC. Vorig jaar waren dat er 279. Meestal wordt 30% van deze nieuwe projecten uiteindelijk omgezet in daadwerkelijke investeringen, zegt hij.

Nederland is logistiek weer in trek in het buitenland | NT

Nederland is logistiek weer in trek in het buitenland

distributie

Rond de 63 nieuwe buitenlandse investeringen in logistieke projecten zijn er vorig jaar door de bemiddelingsactiviteiten Nederland Distributieland (NDL/HIDC) gerealiseerd in ons land.

Daarbij zetten veertien buitenlandse bedrijven een eigen vestiging op in Nederland. Het overgrote deel (49) besteedde de distributie-activiteiten in Nederland weer uit aan gevestigde logistieke dienstverleners.

VS en VK

Het buitenlandkantoor van Logistiek Nederland wist vooral bedrijven in de VS en het Verenigd Koninkrijk aan te trekken. Vanuit de Verenigde Staten was er vanwege diverse onzekerheden enige tijd minder interesse in Europa, nu lijkt de interesse voor het afzetten van Amerikaanse producten op de Europese markt weer terug te zijn.

De Britse investeringen waren daarbij vooral toe te schrijven aan de dreigende Brexit, stelt NDL. Binnen Europa is het Verenigd Koninkrijk nu de grootste investeerder in logistiek Nederland met dertig projecten in 2018, tegen elf in 2017. Het aantal investeringen uit Azië steeg vorig jaar ook sterk na een dip in 2017, aldus het promotiebureau.

Overige dienstverleners

Naast de puur logistieke contracten heeft NDL/HIDC verder bemiddeld bij zeventien contracten met overige dienstverleners zoals fiscale vertegenwoordigingen en consultancy. Het totale aantal komt dan ook eigenlijk op tachtig, een groei van 14% tegenover 2017, aldus algemeen directeur Remco Buurman NDL/HIDC. Daarbij komt bijna de helft (39) voor rekening van Amerikaanse bedrijven.

Buurman stelt dat er voor dit jaar weer groei in het aantal investeringen zit. In totaal zijn er 317 nieuwe projecten geïdentificeerd door NDL/HIDC. Vorig jaar waren dat er 279. Meestal wordt 30% van deze nieuwe projecten uiteindelijk omgezet in daadwerkelijke investeringen, zegt hij.