Nieuw dc bij Schiphol zonder stekker

Logistiek vastgoed

Logistiek vastgoedontwikkelaar Intospace en de energie-bedrijf Joulz hebben opdracht gegeven voor de bouw van een distributiecentrum bij Schiphol Trade Park in Hoofddorp, dat meer energie gaat opwekken dan het verbruikt.

Intospace en Joulz

Het pand, nu nog bekend als locatie AMS05, krijgt een oppervlakte van 55.000 vierkante meter met nog eens ruim 6.500 vierkante meter tussenvloer. Verder komen er 64 loading docks voor vrachtwagens en busjes en 5.300 vierkante meter kantoorruimte. De oplevering staat gepland voor april volgend jaar.

Het centrum wordt niet op het bestaande elektriciteitsnetwerk aangesloten. Volgens het bedrijf bleek dat niet mogelijk omdat het net de afgelopen jaren vrijwel is dichtgeslibd. Ze hebben daarom een eigen off-grid systeem ontworpen.

Stroomvoorziening

Zonnepanelen zorgen voor de eigen stroomvoorziening en batterijopslag zorgt voor energiezekerheid. De jaarproductie van het gebouw met zo’n 22.000 zonnepanelen wordt ongeveer 7,6 megawattuur. Volgens de bedrijven wordt het eigen systeem betrouwbaarder dan een energiesysteem dat wel netstroom verbruikt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Nieuw dc bij Schiphol zonder stekker | NT

Nieuw dc bij Schiphol zonder stekker

Logistiek vastgoed

Logistiek vastgoedontwikkelaar Intospace en de energie-bedrijf Joulz hebben opdracht gegeven voor de bouw van een distributiecentrum bij Schiphol Trade Park in Hoofddorp, dat meer energie gaat opwekken dan het verbruikt.

Intospace en Joulz

Het pand, nu nog bekend als locatie AMS05, krijgt een oppervlakte van 55.000 vierkante meter met nog eens ruim 6.500 vierkante meter tussenvloer. Verder komen er 64 loading docks voor vrachtwagens en busjes en 5.300 vierkante meter kantoorruimte. De oplevering staat gepland voor april volgend jaar.

Het centrum wordt niet op het bestaande elektriciteitsnetwerk aangesloten. Volgens het bedrijf bleek dat niet mogelijk omdat het net de afgelopen jaren vrijwel is dichtgeslibd. Ze hebben daarom een eigen off-grid systeem ontworpen.

Stroomvoorziening

Zonnepanelen zorgen voor de eigen stroomvoorziening en batterijopslag zorgt voor energiezekerheid. De jaarproductie van het gebouw met zo’n 22.000 zonnepanelen wordt ongeveer 7,6 megawattuur. Volgens de bedrijven wordt het eigen systeem betrouwbaarder dan een energiesysteem dat wel netstroom verbruikt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement