De transportmiljardair, geschat vermogen volgens Bloomberg 35 miljard euro, houdt het belang in Lufthansa via zijn investeringsmaatschappij KA Logistik Beteiligungen en de Kühne Holding. Volgens voorzitter Karl Gernandt van deze familieholding heeft de investeerder het belang vergroot om ‘een betrouwbare en stabiele partner te zijn voor het mondiale luchtvaartconcern’.

Hapag Lloyd

Klaus-Michael Kühne zelf ziet het belang van ruim 10% als een ‘voortreffelijke afronding’ van het huidige aandelenpakket waarbij ‘logistiek know-how over diverse onafhankelijke deelnemingen is gebundeld’. Hij wijst er tevens op veel waarde te hechten aan de ‘zelfstandigheid van Lufthansa in de mondiale concurrentieslag’. Eerder was dat een reden voor Kühne om zijn belang in de Duitse rederij Hapag Lloyd stevig uit bouwen, nadat Chinese investeerders zich hadden gemeld om de grote containerrederij uit Hamburg over te nemen.

De Duitse ondernemer is nu met een belang van 30% grootaandeelhouder in de rederij. Daarnaast heeft hij een belang van 5% in Signa Prime Selection AG en bezit de zakenman een omvangrijk vastgoedpakket in Australië, Duitsland, Canada, Zwitserland en Spanje. Ook is Kühne minderheidsaandeelhouder in de Duitse voetbalclub HSV.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement