Het droogijs, in feite CO2 in vaste vorm, werd ingekocht als restproduct bij een fabrikant van kunstmest. Nu daar door hoge energieprijzen de productie terugloopt, is er onvoldoende CO2 beschikbaar om om te zetten in droogijs. In Groot-Brittannië moest eerder al een online supermarkt stoppen met de verkoop van diepvriesproducten vanwege dezelfde reden.

Picnic maakt gebruik van droogijs om het vervoeren van bevroren producten over een korte afstand mogelijk te maken. In de autootjes van Picnic is namelijk geen koelsysteem aanwezig. Transporteurs die bevroren producten over lange afstanden vervoeren hoeven niet bang te zijn voor dit probleem, zij maken over het algemeen gebruik van een elektrische koeling.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement