DHL optimistisch ondanks zwakkere vraag expeditie

winstverwachting naar boven bijgesteld

DHL Group blijft last houden van minder vraag naar vrachtvervoer. Daardoor zag het Duitse pakket-en postconcern de omzet uit  expeditie teruglopen, wat drukte op de algehele resultaten over het tweede kwartaal van dit jaar. Toch blijft DHL Group vertrouwen houden in de rest van 2023, waardoor de logistieke dienstverlener zelfs zijn winstverwachting naar boven heeft bijgesteld.

Foto: Gorloff-KV / Shutterstock.com

De totale omzet van DH bedroeg over de maanden april tot en met juni iets meer dan 20 miljard euro. Dat was een jaar geleden nog 24 miljard euro. Bijna 5 miljard euro aan inkomsten was afkomstig van de expeditiedivisie (DHL Global Forwarding), 41% minder dan in het tweede kwartaal van vorig jaar.

DHL Global zag de de hoeveelheid luchtvracht met 16% afnemen in de eerste helft van dit jaar, met name op routes tussen China en de Verenigde Staten en China en Europa. De omzet uit vrachtvluchten daalde daardoor met ruim 43% in de eerste helft van 2023. Maar ook de inkomsten uit de containervaart liepen flink terug (-46%) over de eerste zes maanden van dit jaar.

Dat DHL vertrouwen houdt, komt onder meer door de goede prestaties van de divisie contractlogistiek. Dat zag de omzet in het tweede kwartaal met 4% naar 4,2 miljard euro. Met name langlopende contracten met klanten zorgden ‘voor een aanhoudend stabiele winstsituatie en verdere groei in het tweede kwartaal’, aldus het bedrijf.

Onder de streep bleef een winst voor aftrek van rente en belastingen over van 1,7 miljard euro. Over de eerste helft van dit jaar gaat een dergelijke winst van 3,3 miljard euro de boeken in, ongeveer een kwart minder dan een jaar eerder. Maar volgens DHL heeft het bedrijf “goed gepresteerd in een uitdagend klimaat”. Daarom stelt het bedrijf zijn ondergrens van de winst over dit jaar bij van 6 miljard euro naar 6,2 miljard euro.

DHL optimistisch ondanks zwakkere vraag expeditie | NT

DHL optimistisch ondanks zwakkere vraag expeditie

winstverwachting naar boven bijgesteld

DHL Group blijft last houden van minder vraag naar vrachtvervoer. Daardoor zag het Duitse pakket-en postconcern de omzet uit  expeditie teruglopen, wat drukte op de algehele resultaten over het tweede kwartaal van dit jaar. Toch blijft DHL Group vertrouwen houden in de rest van 2023, waardoor de logistieke dienstverlener zelfs zijn winstverwachting naar boven heeft bijgesteld.

Foto: Gorloff-KV / Shutterstock.com

De totale omzet van DH bedroeg over de maanden april tot en met juni iets meer dan 20 miljard euro. Dat was een jaar geleden nog 24 miljard euro. Bijna 5 miljard euro aan inkomsten was afkomstig van de expeditiedivisie (DHL Global Forwarding), 41% minder dan in het tweede kwartaal van vorig jaar.

DHL Global zag de de hoeveelheid luchtvracht met 16% afnemen in de eerste helft van dit jaar, met name op routes tussen China en de Verenigde Staten en China en Europa. De omzet uit vrachtvluchten daalde daardoor met ruim 43% in de eerste helft van 2023. Maar ook de inkomsten uit de containervaart liepen flink terug (-46%) over de eerste zes maanden van dit jaar.

Dat DHL vertrouwen houdt, komt onder meer door de goede prestaties van de divisie contractlogistiek. Dat zag de omzet in het tweede kwartaal met 4% naar 4,2 miljard euro. Met name langlopende contracten met klanten zorgden ‘voor een aanhoudend stabiele winstsituatie en verdere groei in het tweede kwartaal’, aldus het bedrijf.

Onder de streep bleef een winst voor aftrek van rente en belastingen over van 1,7 miljard euro. Over de eerste helft van dit jaar gaat een dergelijke winst van 3,3 miljard euro de boeken in, ongeveer een kwart minder dan een jaar eerder. Maar volgens DHL heeft het bedrijf “goed gepresteerd in een uitdagend klimaat”. Daarom stelt het bedrijf zijn ondergrens van de winst over dit jaar bij van 6 miljard euro naar 6,2 miljard euro.