Tailwind, de rederij van Lidl, ruilt Rotterdam in voor Moerdijk

Met feederdienst via Barcelona

Tailwind Shipping Lines, de eigen containerrederij van supermarktketen Lidl, komt met zijn Azië-Europa-dienst, de zogenoemde Panda Express (de ‘PAX’), voortaan niet meer naar Rotterdam. De Lidl-containers uit Azië die bestemd zijn voor de Noord-Europese markt gaan nu allemaal van boord in Barcelona, om van daaruit verscheept te worden met een nieuwe feederdienst van Tailwind: de Dolphin Express (DEX). Die heeft een andere Nederlandse haven als vaste bestemming: Moerdijk.

Containers komen voortaan via een feederdienst uit Barcelona. Foto: Tailwind Shipping Lines

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu

Tailwind, de rederij van Lidl, ruilt Rotterdam in voor Moerdijk | NT

Tailwind, de rederij van Lidl, ruilt Rotterdam in voor Moerdijk

Met feederdienst via Barcelona

Tailwind Shipping Lines, de eigen containerrederij van supermarktketen Lidl, komt met zijn Azië-Europa-dienst, de zogenoemde Panda Express (de ‘PAX’), voortaan niet meer naar Rotterdam. De Lidl-containers uit Azië die bestemd zijn voor de Noord-Europese markt gaan nu allemaal van boord in Barcelona, om van daaruit verscheept te worden met een nieuwe feederdienst van Tailwind: de Dolphin Express (DEX). Die heeft een andere Nederlandse haven als vaste bestemming: Moerdijk.

Containers komen voortaan via een feederdienst uit Barcelona. Foto: Tailwind Shipping Lines

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu