Hazeldonk krijgt beveiligde truckparking

In Juli Gesloten

Truckparking Hazeldonk aan de Belgische grens langs de A16 gaat van 3 tot en met 31 juli dicht. De reden voor de sluiting is een ingrijpende verbouwing.

Het parkeerterrein wordt verbouwd tot een beveiligde parkeerplaats voor maximaal tweehonderd vrachtwagens. Vanaf 1 augustus kunnen zij er overnachten. Behalve hekwerk, camera’s en verlichting komt er een verblijfsruimte voor chauffeurs met toiletten, douches, wasmachines en drogers. Ook komt er gratis wifi. Met de beveiliging moet er volgens Transport & Logistiek Nederland een einde komen aan de golf van (lading-)diefstallen, waar slapende chauffeurs op Hazeldonk de afgelopen jaren het slachtoffer werden.

Na de opening van de truckparking kunnen chauffeurs tot twee uur gratis parkeren op de aangewezen plekken. Langer parkeren en overnachten mag uitsluitend op de beveiligde truckparking. Het eerste uur is gratis, daarna geldt een tarief van 1,40 euro per uur met een maximum van 14 euro per dag.

Chauffeurs moeten in juli parkeren op de parallelweg die aan de vrachtautoparkeerplaats grenst. Een en ander wordt met borden aangegeven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Hazeldonk krijgt beveiligde truckparking | NT

Hazeldonk krijgt beveiligde truckparking

In Juli Gesloten

Truckparking Hazeldonk aan de Belgische grens langs de A16 gaat van 3 tot en met 31 juli dicht. De reden voor de sluiting is een ingrijpende verbouwing.

Het parkeerterrein wordt verbouwd tot een beveiligde parkeerplaats voor maximaal tweehonderd vrachtwagens. Vanaf 1 augustus kunnen zij er overnachten. Behalve hekwerk, camera’s en verlichting komt er een verblijfsruimte voor chauffeurs met toiletten, douches, wasmachines en drogers. Ook komt er gratis wifi. Met de beveiliging moet er volgens Transport & Logistiek Nederland een einde komen aan de golf van (lading-)diefstallen, waar slapende chauffeurs op Hazeldonk de afgelopen jaren het slachtoffer werden.

Na de opening van de truckparking kunnen chauffeurs tot twee uur gratis parkeren op de aangewezen plekken. Langer parkeren en overnachten mag uitsluitend op de beveiligde truckparking. Het eerste uur is gratis, daarna geldt een tarief van 1,40 euro per uur met een maximum van 14 euro per dag.

Chauffeurs moeten in juli parkeren op de parallelweg die aan de vrachtautoparkeerplaats grenst. Een en ander wordt met borden aangegeven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement