Plotseling ontslagen chauffeurs Dikken Transport krijgen ontslagvergoeding

rechtszaak

Dikken Transport moet zijn ex-vrachtwagenchauffeurs een ontslagvergoeding betalen. Dat heeft de rechtbank in Zwolle vorige week gezegd tijdens een zitting tussen beide partijen. Hoe hoog het te betalen bedrag wordt, is nog niet duidelijk.

Eind juni besloot transportondernemer Dennis Dikken om zijn bedrijf stop te zetten. Van een faillissement was geen sprake, maar toch besloot hij om niet verder te gaan met de activiteiten van Dikken Transport.

Hij stuurde zijn medewerkers een brief met daarin de melding dat hun contract zou worden stopgezet binnen enkele weken. Destijds gaf Dikken aan dat hij meer tijd wilde voor zijn privéleven. Inmiddels is duidelijk geworden dat het bedrijf in financieel zwaar weer zat.

Drie maandsalarissen

De ontslagen chauffeurs legden zich echter niet neer bij het besluit van Dikken. Zij stapten samen met vakbond FNV naar de rechter. Daar eisten zij vorige week tijdens de zitting een ontslagvergoeding van drie maandsalarissen. Dat schrijft de regionale omroep RTV Oost.

De vrachtwagenbestuurders zijn inmiddels allemaal elders in dienst, maar vonden desondanks een ontslagvergoeding op zijn plaats. FNV wil bovendien dat van de rechtszaak een precedentwerking uitgaat. De bond wil voorkomen dat andere ondernemers op deze manier van hun contractuele verplichtingen af kunnen komen.

Uitspraak

De rechter liet tijdens het proces al weten in ieder geval een deel van de ontslagvergoeding toe te kennen. Hoe groot het te betalen bedrag precies wordt, beslist de rechter in een later stadium. De uitspraak volgt binnen enkele weken.

Lees ook: Drie rechtszaken tegen abrupt gestopt Dikken Transport

Plotseling ontslagen chauffeurs Dikken Transport krijgen ontslagvergoeding | NT

Plotseling ontslagen chauffeurs Dikken Transport krijgen ontslagvergoeding

rechtszaak

Dikken Transport moet zijn ex-vrachtwagenchauffeurs een ontslagvergoeding betalen. Dat heeft de rechtbank in Zwolle vorige week gezegd tijdens een zitting tussen beide partijen. Hoe hoog het te betalen bedrag wordt, is nog niet duidelijk.

Eind juni besloot transportondernemer Dennis Dikken om zijn bedrijf stop te zetten. Van een faillissement was geen sprake, maar toch besloot hij om niet verder te gaan met de activiteiten van Dikken Transport.

Hij stuurde zijn medewerkers een brief met daarin de melding dat hun contract zou worden stopgezet binnen enkele weken. Destijds gaf Dikken aan dat hij meer tijd wilde voor zijn privéleven. Inmiddels is duidelijk geworden dat het bedrijf in financieel zwaar weer zat.

Drie maandsalarissen

De ontslagen chauffeurs legden zich echter niet neer bij het besluit van Dikken. Zij stapten samen met vakbond FNV naar de rechter. Daar eisten zij vorige week tijdens de zitting een ontslagvergoeding van drie maandsalarissen. Dat schrijft de regionale omroep RTV Oost.

De vrachtwagenbestuurders zijn inmiddels allemaal elders in dienst, maar vonden desondanks een ontslagvergoeding op zijn plaats. FNV wil bovendien dat van de rechtszaak een precedentwerking uitgaat. De bond wil voorkomen dat andere ondernemers op deze manier van hun contractuele verplichtingen af kunnen komen.

Uitspraak

De rechter liet tijdens het proces al weten in ieder geval een deel van de ontslagvergoeding toe te kennen. Hoe groot het te betalen bedrag precies wordt, beslist de rechter in een later stadium. De uitspraak volgt binnen enkele weken.

Lees ook: Drie rechtszaken tegen abrupt gestopt Dikken Transport