Files bij Calais wegens acties douanepersoneel

onduidelijkheid brexit

Franse douaniers zijn in Calais en Duinkerken begonnen met stiptheidsacties. Ze willen meer loon en meer duidelijkheid over wat ze na de brexit te wachten staat. De acties hebben onmiddellijk geleid tot lange wachttijden voor vrachtauto’s die via de Kanaaltunnel of een veerdienst naar Engeland willen.

Een baas van een vakbond van douanepersoneel, David-Olivier Caron, zei dat nu veel scherper wordt gecontroleerd en dat dit aangeeft wat er straks na de brexit aan de grens moet worden gedaan. Caron zei dat de regering naar de problemen van de douaniers moet luisteren. Het plan van Parijs om zevenhonderd extra douaniers in heel Frankrijk te plaatsen, zou volstrekt niet toereikend zijn.

Gevaarlijker

De actievoerders klagen veel over de werkdruk. Hun werk wordt gevaarlijker en moeilijker, nog afgezien of er een brexit komt. Ze eisen meer beloning vanwege de risico’s van hun vak en vanwege nachtdiensten. Er werken nu ongeveer 360 douaniers in Calais en Duinkerken.

Files bij Calais wegens acties douanepersoneel | NT

Files bij Calais wegens acties douanepersoneel

onduidelijkheid brexit

Franse douaniers zijn in Calais en Duinkerken begonnen met stiptheidsacties. Ze willen meer loon en meer duidelijkheid over wat ze na de brexit te wachten staat. De acties hebben onmiddellijk geleid tot lange wachttijden voor vrachtauto’s die via de Kanaaltunnel of een veerdienst naar Engeland willen.

Een baas van een vakbond van douanepersoneel, David-Olivier Caron, zei dat nu veel scherper wordt gecontroleerd en dat dit aangeeft wat er straks na de brexit aan de grens moet worden gedaan. Caron zei dat de regering naar de problemen van de douaniers moet luisteren. Het plan van Parijs om zevenhonderd extra douaniers in heel Frankrijk te plaatsen, zou volstrekt niet toereikend zijn.

Gevaarlijker

De actievoerders klagen veel over de werkdruk. Hun werk wordt gevaarlijker en moeilijker, nog afgezien of er een brexit komt. Ze eisen meer beloning vanwege de risico’s van hun vak en vanwege nachtdiensten. Er werken nu ongeveer 360 douaniers in Calais en Duinkerken.