Donderdag grote verkeerscontrole op vrachtverkeer in Duitsland

BRUMMIS IM BLICK

De Deutsche Verkehrsricherheitsrat (DVR) heeft een grote landelijke verkeerscontrole aangekondigd voor donderdag 12 september, met het accent op vrachtauto’s.

De actie, gericht op de veiligheid van vrachtauto’s in het verkeer, heeft het motto ‘Brummis im Blick’ – trucks op de korrel – meegekregen. In het vorige jaar deden zich bijna 29.000 ongevallen met vrachtauto’s voor. Daarbij raakten meer dan 39.000 mensen gewond, onder wie 7.300 zwaar. 762 mensen lieten het leven.

Rij- en rusttijden

De actie, waaraan alle verkeersautoriteiten meewerken, legt de nadruk op voorkoming van ongevallen. Zo wordt gecontroleerd op de naleving van de rij- en rusttijdenregeling, de technische toestand van het voertuig en de zekering van de lading.

Donderdag grote verkeerscontrole op vrachtverkeer in Duitsland | NT

Donderdag grote verkeerscontrole op vrachtverkeer in Duitsland

BRUMMIS IM BLICK

De Deutsche Verkehrsricherheitsrat (DVR) heeft een grote landelijke verkeerscontrole aangekondigd voor donderdag 12 september, met het accent op vrachtauto’s.

De actie, gericht op de veiligheid van vrachtauto’s in het verkeer, heeft het motto ‘Brummis im Blick’ – trucks op de korrel – meegekregen. In het vorige jaar deden zich bijna 29.000 ongevallen met vrachtauto’s voor. Daarbij raakten meer dan 39.000 mensen gewond, onder wie 7.300 zwaar. 762 mensen lieten het leven.

Rij- en rusttijden

De actie, waaraan alle verkeersautoriteiten meewerken, legt de nadruk op voorkoming van ongevallen. Zo wordt gecontroleerd op de naleving van de rij- en rusttijdenregeling, de technische toestand van het voertuig en de zekering van de lading.