Dat is de uitkomst van intensieve gesprekken tussen beide partijen. Alle activiteiten van het bedrijf worden per 1 november voortgezet onder de vlag van De Winter Logistics.

Voor beide bedrijven is de kernactiviteit het verrichten van transport voor kwekers en exporteurs van bloemen en planten. Daarnaast opereren de wegvervoerders in dezelfde regio, waardoor de bedrijfsvoering naar eigen zeggen ‘goed op elkaar aansluit’.

De leiding van De Winter Logistics zegt dat door de krachtenbundeling klanten in regio Waddinxveen, Moerkapelle, Boskoop en Bleiswijk een nog betere dienstverlening krijgen. ‘We werken in een dynamische markt van korte doorlooptijden en steeds meer directe handel. Dat vraagt een specifieke manier van werken, waarbij zichtbaarheid in de regio, snelheid en efficiëntie van cruciaal belang zijn.’

Tekst loopt door onder foto (bron: De Lordd Transport).

De huidige eigenaar van De Lordd Transport, Bert van Reeuwijk, sluit zich daarbij aan: ‘Volume is hedendaags van groot belang. Door de overname breidt De Winter Logistics verder haar mogelijkheden uit in deze regio’.

Tweede overname

Het is de tweede overname door De Winter binnen een half jaar. Medio juli kocht de wegvervoerder al De Bloementaxi uit Honselersdijk. Door die acquisitie kon De Winter ook op kleiner bestelniveau logistieke diensten aanbieden. De bedoeling daarbij is dat telers zonder eigen vervoersmiddelen zo snel hun afnemers kunnen bedienen.

Via het afstoten van De Bloementaxi kon eigenaar William Heijl zich volledig richten op zijn andere bedrijf Hoekhuis, dat ook actief is in de bloemenmarkt. De Bloementaxi is nu met behoud van naam een zelfstandige unit van De Winter Logistics. Bij de overname van De Lordd is dus gekozen om de naam niet te behouden.

Lees ook: Overname in sierteeltlogistiek: De Winter koopt De Bloementaxi