De la Houssaye was 22 jaar actief voor Nedcargo, dat hij in 2000 oprichtte samen met Diederik Antvelink. In 2002 kwam Van Uden Groep erbij als aandeelhouder, waarna Nedcargo uitgroeide tot een belangrijke speler in de levensmiddelenlogistiek in de Benelux met een jaaromzet van 150 miljoen euro.

Oprichters Antvelink en De la Houssaye droegen in de zomer van vorig jaar al de dagelijkse leiding van de logistieke dienstverlener over aan CEO Jurgen Mook en CFO Frits van Alem, directeur Transport & Distributie Atze Hospes, directeur Forwarding Marcel van Staaijeren en Commercieel directeur Peter Korpershoek.

Logische stap

De la Houssaye: ‘Ik vind het nu tijd om nieuwe dingen te gaan doen. Het voelt voor mij als een logische stap om afscheid te nemen van Nedcargo.’

‘Nedcargo zal Roderick missen vanwege zijn inzet voor goede relaties met onze opdrachtgevers’, zegt Diederik Jan Antvelink, die laat weten dat De la Houssaye wel aandeelhouder blijft. ‘Persoonlijk zal ik hem missen bij de momenten dat we moeilijke keuzes moeten maken. Dat hebben we de afgelopen jaren vaak samen gedaan.’

Holding

Na het vertrek van De la Houssaye zal Antvelink alleen leiding gaan geven aan Nedcargo Holding, die deelnemingen heeft in Nedcargo Logistics Group en Den Bosch Max Shipping Group. Daarnaast beheert de holding de onroerendgoedportefeuille.

De la Houssaye zal ook niet meer operationeel betrokken zijn bij LPP, het investeringsplatform voor de logistiek dat onlangs is opgericht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement