De fabriek moet in 2025 operationeel zijn, meldt MAN. Tot die tijd fabriceert de truckbouwer zijn accupakketten nog met de hand in kleine oplages. Daarmee is de nieuwe productielijn een belangrijke stap op weg naar ‘industriële productie van elektrische aandrijvingen’, aldus MAN.

Volgens MAN geven de accupakketten vrachtwagens een actieradius van 600 tot 800 kilometer wanneer afnemers kiezen voor het maximale aantal van zes pakketten per voertuig. Met de volgende generatie batterijen moet dat rijbereik oplopen naar 1.000 kilometer.

Zware e-trucks

MAN is van plan om vanaf 2024 in München te starten met de productie van zware e-trucks. Er rijden al sinds 2019 elektrische vrachtwagens van het bedrijf rond, maar die worden in kleine aantallen geproduceerd. Verder maakt MAN al langere tijd elektrische bussen en bestelauto’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement