2021 was recordjaar voor haven Duisburg

Duisburger Hafen

Een winststijging van 33,1%, een toename in overslag naar 4,3 miljoen TEU en 42 miljoen euro aan investeringen. Uit de jaarcijfers van het havenbedrijf Duisport valt op te maken dat 2021 een jaar van records was.

In het boekjaar 2021 is het aantal containers dat in de haven van Duisburg wordt overgeslagen met 2% gestegen naar 4,3 miljoen TEU. Vorig jaar behandelde de Duisport Groep in totaal 58,2 miljoen ton goederen per schip, spoor en vrachtwagen.

De jaarlijkse nettowinst na belasting steeg met 33,1 procent van 14,2 miljoen euro naar 18,9 miljoen.

Opvallend in de cijfers van het havenbedrijf is dat het goederenverkeer met China blijft groeien. In 2021 werden ruim 2.800 zendingen via de Nieuwe Zijderoute afgehandeld, wat overeenkomt met een stijging van 12%. Het TEU-volume, dat in 2020 naar zeggen van de haven ook al omhoogschoot, steeg in 2021 opnieuw met 26%.

Gemiddeld arriveerden en vertrokken er ongeveer 60 treinen per week tussen Duisburg en China. Of het verkeer van en naar China in Duisburg dit jaar opnieuw zal toenemen hangt af van de oorlog in Oekraïne. 

Duisport investeerde het afgelopen jaar 42 miljoen euro in vaste activa en gaf nog eens 14,1 miljoen euro uit aan onderhoudswerkzaamheden van de infrastructuur. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

2021 was recordjaar voor haven Duisburg | NT

2021 was recordjaar voor haven Duisburg

Duisburger Hafen

Een winststijging van 33,1%, een toename in overslag naar 4,3 miljoen TEU en 42 miljoen euro aan investeringen. Uit de jaarcijfers van het havenbedrijf Duisport valt op te maken dat 2021 een jaar van records was.

In het boekjaar 2021 is het aantal containers dat in de haven van Duisburg wordt overgeslagen met 2% gestegen naar 4,3 miljoen TEU. Vorig jaar behandelde de Duisport Groep in totaal 58,2 miljoen ton goederen per schip, spoor en vrachtwagen.

De jaarlijkse nettowinst na belasting steeg met 33,1 procent van 14,2 miljoen euro naar 18,9 miljoen.

Opvallend in de cijfers van het havenbedrijf is dat het goederenverkeer met China blijft groeien. In 2021 werden ruim 2.800 zendingen via de Nieuwe Zijderoute afgehandeld, wat overeenkomt met een stijging van 12%. Het TEU-volume, dat in 2020 naar zeggen van de haven ook al omhoogschoot, steeg in 2021 opnieuw met 26%.

Gemiddeld arriveerden en vertrokken er ongeveer 60 treinen per week tussen Duisburg en China. Of het verkeer van en naar China in Duisburg dit jaar opnieuw zal toenemen hangt af van de oorlog in Oekraïne. 

Duisport investeerde het afgelopen jaar 42 miljoen euro in vaste activa en gaf nog eens 14,1 miljoen euro uit aan onderhoudswerkzaamheden van de infrastructuur. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement