10 Douane-medewerkers ontslagen voor hulp aan cocaïnemaffia

In vier jaar tijd

In vier jaar tijd zijn tien douaniers ontslagen omdat ze drugscriminelen hebben geholpen. Drie anderen zijn om deze reden geschorst of zitten in de gevangenis. De hoogste baas van de Douane maakt zich zorgen: “De ernst van drugscriminaliteit is toegenomen.”

Dutchmen Photography / Shutterstock.com

De ontslagen en geschorste corrupte douaniers spelen allemaal een rol in strafrechtelijke onderzoeken naar de zware, georganiseerde misdaad. Dat blijkt uit gegevens die EenVandaag opvroeg bij de Douane. Het is voor het eerst dat de organisatie inzage geeft in deze cijfers.

Ambtenaren in alle lagen van de organisatie worden benaderd door de georganiseerde criminaliteit. “Ook als je op kantoor zit, kun je informatie hebben die waardevol is. En dat hebben we helaas ook gezien”, zegt directeur-generaal Nanette van Schelven van de Douane. De cocaïnemaffia zet enorme druk op haar medewerkers.

10 Douane-medewerkers ontslagen voor hulp aan cocaïnemaffia | NT

10 Douane-medewerkers ontslagen voor hulp aan cocaïnemaffia

In vier jaar tijd

In vier jaar tijd zijn tien douaniers ontslagen omdat ze drugscriminelen hebben geholpen. Drie anderen zijn om deze reden geschorst of zitten in de gevangenis. De hoogste baas van de Douane maakt zich zorgen: “De ernst van drugscriminaliteit is toegenomen.”

Dutchmen Photography / Shutterstock.com

De ontslagen en geschorste corrupte douaniers spelen allemaal een rol in strafrechtelijke onderzoeken naar de zware, georganiseerde misdaad. Dat blijkt uit gegevens die EenVandaag opvroeg bij de Douane. Het is voor het eerst dat de organisatie inzage geeft in deze cijfers.

Ambtenaren in alle lagen van de organisatie worden benaderd door de georganiseerde criminaliteit. “Ook als je op kantoor zit, kun je informatie hebben die waardevol is. En dat hebben we helaas ook gezien”, zegt directeur-generaal Nanette van Schelven van de Douane. De cocaïnemaffia zet enorme druk op haar medewerkers.