PostNL eerste gebruiker elektrische bestelbussen Renault

KEP

PostNL heeft de eerste twee elektrisch aangedreven Renault Master Z.E. modellen in Europa in gebruik genomen.

Met de elektrische bestelbussen bezorgt PostNL pakketten uitstootvrij in de binnensteden van Utrecht en Leeuwarden en later dit jaar ook in Amsterdam. PostNL neemt in 2018 in totaal 17 Renault Master Z.E. modellen in gebruik.

Wagenpark

Liesbeth Kaashoek, directeur Pakketten en Logistiek bij PostNL: ‘We investeren in duurzaamheid. Zo bouwen we onze nieuwe pakkettensorteercentra met de meest duurzame materialen en plaatsen we zonnepanelen op de daken. Ook vergroenen wij ons wagenpark met verschillende modellen elektrische bakfietsen, scooters en auto’s.’

De Renault Master Z.E. heeft een NEDC-actieradius van 200 km en een laadtijd van 6 uur met de Wallbox van 7 kW. De bedrijfswagen is beschikbaar in drie lengtes, van 5,04 m tot 6,19 m en met twee hoogtes, van 2,3 m tot 2,49 m.  Er kan een belading van 1.000 tot 1.100 kg worden vervoerd.

PostNL eerste gebruiker elektrische bestelbussen Renault | NT

PostNL eerste gebruiker elektrische bestelbussen Renault

KEP

PostNL heeft de eerste twee elektrisch aangedreven Renault Master Z.E. modellen in Europa in gebruik genomen.

Met de elektrische bestelbussen bezorgt PostNL pakketten uitstootvrij in de binnensteden van Utrecht en Leeuwarden en later dit jaar ook in Amsterdam. PostNL neemt in 2018 in totaal 17 Renault Master Z.E. modellen in gebruik.

Wagenpark

Liesbeth Kaashoek, directeur Pakketten en Logistiek bij PostNL: ‘We investeren in duurzaamheid. Zo bouwen we onze nieuwe pakkettensorteercentra met de meest duurzame materialen en plaatsen we zonnepanelen op de daken. Ook vergroenen wij ons wagenpark met verschillende modellen elektrische bakfietsen, scooters en auto’s.’

De Renault Master Z.E. heeft een NEDC-actieradius van 200 km en een laadtijd van 6 uur met de Wallbox van 7 kW. De bedrijfswagen is beschikbaar in drie lengtes, van 5,04 m tot 6,19 m en met twee hoogtes, van 2,3 m tot 2,49 m.  Er kan een belading van 1.000 tot 1.100 kg worden vervoerd.