Met de elektrische bestelbussen bezorgt PostNL pakketten uitstootvrij in de binnensteden van Utrecht en Leeuwarden en later dit jaar ook in Amsterdam. PostNL neemt in 2018 in totaal 17 Renault Master Z.E. modellen in gebruik.

Wagenpark

Liesbeth Kaashoek, directeur Pakketten en Logistiek bij PostNL: ‘We investeren in duurzaamheid. Zo bouwen we onze nieuwe pakkettensorteercentra met de meest duurzame materialen en plaatsen we zonnepanelen op de daken. Ook vergroenen wij ons wagenpark met verschillende modellen elektrische bakfietsen, scooters en auto’s.’

De Renault Master Z.E. heeft een NEDC-actieradius van 200 km en een laadtijd van 6 uur met de Wallbox van 7 kW. De bedrijfswagen is beschikbaar in drie lengtes, van 5,04 m tot 6,19 m en met twee hoogtes, van 2,3 m tot 2,49 m.  Er kan een belading van 1.000 tot 1.100 kg worden vervoerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement