In de VS komen bedrijven na een surseance-aanvraag terecht in Chapter 11 en zijn dan voorlopig gevrijwaard van schuldeisers. Singpost heeft het besluit genomen nadat een zoektocht van een half jaar naar geschikte kopers geen ‘acceptabel bod’ had opgeleverd, meldt het tegenover de website Cargoforwarder. Het bedrijf hoopt tijdens de surseance via de faillissementsrechter in de staat Nevada alsnog een koper te vinden voor de twee pakketbedrijven. Een faillissement wordt voorlopig niet verwacht.

Koopsom

SingPost kocht een meerderheidsbelang in de twee Amerikaanse bedrijven zo’n vier geleden om te gaan profiteren van het snelgroeiende e-commerce markt tussen Azië en de VS. Dat avontuur kostte het postbedrijf uit de voormalige Britse kroonkolonie de lieve som van 184 miljoen Amerikaanse dollar. Die koopsom gaat waarschijnlijk in rook op als SingPost geen koper vindt voor de pakketbedrijven. De twee Amerikaanse acquisities zijn al met het oog op een mogelijke verkoop al uit de boeken geschreven van SingPost. In het laatste kwartaalverslag (eind juni van dit jaar) leverden de Amerikaanse bedrijven een totaal verlies op van 7 miljoen Singaporese dollar (ruim 5 miljoen Amerikaanse dollar).

Onder de geïnteresseerde partijen die zich hadden aangediend, waren er slechts twee die een niet bindend bod uitbrachten op de dochterbedrijven. Die biedingen waren voor SingPost ‘commercieel’ niet interessant. In totaal hadden zich 105 bedrijven aangemeld voor de verkoop, die door een Amerikaanse bank werd begeleid.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement