Deze grote logistiek dienstverlener, grotendeels eigendom van de Maleise zakenman Robert Kuok, is een mondiale speler met onder meer een vestiging op Schiphol.

Dat de koopintentie niet zomaar een gerucht is, laat de beurskoers van Kerry zien. Die steeg sinds begin van dit jaar met bijna 40%, waardoor het bedrijf nu een beurswaarde heeft van 5,4 miljard dollar. Dat betekent dat SF Holding toch al snel meer dan een miljard dollar kwijt is voor het beoogde minderheidsaandeel.

Kuok is de rijkste man van Maleisië en controleert Kerry Logistics nog steeds via zijn familieholding. Het gaat daarbij niet alleen om de logistiek dienstverlener maar om ook om zusterbedrijf en vastgoedontwikkelaar Kerry Properties.

Alibaba

SF Holding is groot geworden met e-commerce en het vervoer voor webwinkels als Alibaba en JD.com. Het bedrijf wil met de participatie in Kerry Logistics, dat de laatste jaren sterk is gegroeid in logistieke oplossingen voor de e-commerce bedrijven, zijn slagkracht in de transportsector en daarmee de controle op het pakketvervoer vergroten. Eerder in 2019 nam het al de logistieke activiteiten van DHL in China over voor 850 miljoen dollar. Niet uitgesloten is dat het bedrijf uiteindelijk Kerry geheel gaat overnemen.

SF Holding zag de beurskoers over de laatste 12 maanden bijna verdrievoudigen door de sterk boom in het pakketvervoer gedurende coronacrisis. Daarmee is het nu meer waard dan de Amerikaanse pakketvervoerder FedEx.