Dat adviseert beleggersvereniging SdK, zelf ook een van de obligatiehouders. Volgens de vereniging is het bod van de Schnigge Wertpapierhandelsbank lager dan de prijs die de beleggers kunnen krijgen op diverse handelsbeurzen. Daar wordt nog steeds gehandeld in waardepapieren van Rickmers.

De van oorsprong Duitse rederij kwam in het recente verleden in financiële moeilijkheden, wat uiteindelijk resulteerde in een bankroet in mei 2017. Al is het bedrijf nu toch weer actief, getuige de eigen website.

Het is de tweede poging die Schnigge doet om Rickmers-obligaties te verwerven. In mei vorig jaar probeerde de in Düsseldorf gevestigde bank ook al Rickmers-schuldpapier te kopen. In wiens opdracht Schnigge nu handelt, is niet duidelijk, schrijft het Duitse vakblad Hansa.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement