In totaal zeven leden van de zeventienkoppige Fillippijnse bemanning blijken het virus onder de leden te hebben, maar buiten de kapitein vertoont niemand symptomen van ziekte. Het is ook niet zeker of het coronavirus de oorzaak is geweest van het overlijden van de kapitein, wiens leeftijd overigens niet bekend is gemaakt.

Noordzee

De ‘Tertnes’, eigendom van de Europese tak van de CSL Group (CSL=Canada Steamship Lines), was vorige week op de Noordzee op weg vanuit Noorwegen naar de haven van Dover (Engeland), toen de bemanning alarm sloeg over de toestand van de kapitein. Twee dokters in een helikoper snelden toe, maar konden het leven van de kapitein niet meer redden.

De ‘Tertnes’ maakte rechtsomkeert om aan te meren in de Noorse haven Mekjarvik, waar de coronatests werden uitgevoerd en de bemanningsleden op hun schip in quarantaine zijn gegaan. Ook de dokters zijn in verplichte afzondering gegaan, net als Noors havenpersoneel dat voor vertrek contact had met de bemanningsleden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding