Containers overboord van ONE-schip ‘Madrid Bridge’

Atlantische Oceaan

Het containerschip ‘Madrid Bridge’  van de Japanse containerrederij ONE is op de Atlantische Oceaan een nog onbevestigd aantal containers verloren.

Het schip met een capaciteit van 13.900 teu, varend in de East Coast 4-dienst van ONE tussen Azië en de Amerikaanse oostkust, was na het passeren van het Suezkanaal en de Middellandse Zee voortvarend op weg naar zijn volgende bestemming New York toen het in noodweer terechtkwam.

In een verklaring aan zijn klanten bevestigde ONE maandag dat het schip afgelopen vrijdag ‘suffered container collapse’ en dat toen meteen maatregelen zijn genomen om de veiligheid van bemanning, schip en lading te garanderen. Daardoor moet volgens de rederij rekening worden gehouden met vertraging.

Volgens Maritime Bulletin, een website die maritieme ongelukken overal ter wereld op de voet volgt, bestaan de genomen maatregelen eruit, dat het schip flink van zijn oorspronkelijke koers is afgeweken om veiliger water met rustigere weersomstandigheden op te zoeken. De website meldt dat er waarschijnlijk meer dan dertig containers overboord zijn gevallen, een getal dat door ONE zelf nog niet is genoemd.

Het ongeval met de ‘Madrid Bridge’ roept herinneringen op aan eind 2020, toen een ander schip van de Japanse rederij, de ‘ONE Apus’, in woeste weersomstandigheden 1816 containers verloor. De winter van 2020/2021 kende meerdere van dat soort ongelukken, die in tegenstelling tot dat van de ‘Madrid Bridge’ niet in de Atlantische, maar in de Stille Oceaan gebeurden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Containers overboord van ONE-schip ‘Madrid Bridge’ | NT

Containers overboord van ONE-schip ‘Madrid Bridge’

Atlantische Oceaan

Het containerschip ‘Madrid Bridge’  van de Japanse containerrederij ONE is op de Atlantische Oceaan een nog onbevestigd aantal containers verloren.

Het schip met een capaciteit van 13.900 teu, varend in de East Coast 4-dienst van ONE tussen Azië en de Amerikaanse oostkust, was na het passeren van het Suezkanaal en de Middellandse Zee voortvarend op weg naar zijn volgende bestemming New York toen het in noodweer terechtkwam.

In een verklaring aan zijn klanten bevestigde ONE maandag dat het schip afgelopen vrijdag ‘suffered container collapse’ en dat toen meteen maatregelen zijn genomen om de veiligheid van bemanning, schip en lading te garanderen. Daardoor moet volgens de rederij rekening worden gehouden met vertraging.

Volgens Maritime Bulletin, een website die maritieme ongelukken overal ter wereld op de voet volgt, bestaan de genomen maatregelen eruit, dat het schip flink van zijn oorspronkelijke koers is afgeweken om veiliger water met rustigere weersomstandigheden op te zoeken. De website meldt dat er waarschijnlijk meer dan dertig containers overboord zijn gevallen, een getal dat door ONE zelf nog niet is genoemd.

Het ongeval met de ‘Madrid Bridge’ roept herinneringen op aan eind 2020, toen een ander schip van de Japanse rederij, de ‘ONE Apus’, in woeste weersomstandigheden 1816 containers verloor. De winter van 2020/2021 kende meerdere van dat soort ongelukken, die in tegenstelling tot dat van de ‘Madrid Bridge’ niet in de Atlantische, maar in de Stille Oceaan gebeurden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement