Nieuw Distripark Maasvlakte

Rotterdam

Havenbedrijf Rotterdam heeft op de Maasvlakte honderd hectare aangewezen voor de ontwikkeling van Distripark Maasvlakte West.

De beschikbare grond ligt naast de slufter en tegenover het bestaande distripark. Volgens het Havenbedrijf gaat het om een gewilde plek, onder meer omdat er geen hoogtebeperkingen aan de bouw gelden. Ook gelden er ‘ruime milieucontouren’, waardoor de locatie ook geschikt is voor distributie van chemische producten.

Business manager Maarten de Wijs wijst erop dat in de directe omgeving al meer dan 45 chemische productiebedrijven en raffinaderijen actief zijn. Daarnaast ziet hij goede kansen voor koel- en vriesopslag en de distributie van hoogwaardige goederen.

Het terrein is ontsloten via de weg, het spoor en het water en ligt dicht in de buurt van de containerterminals. De havenbeheerder wijst er verder nog op dat het nieuwe distripark gunstig ligt ten opzichte van de A15, de truckparking Maasvlakte Plaza, het bestaande distripark Maasvlakte en de goederenspoorlijn tussen de Maasvlakte en het Europese achterland.

Nieuw Distripark Maasvlakte | NT

Nieuw Distripark Maasvlakte

Rotterdam

Havenbedrijf Rotterdam heeft op de Maasvlakte honderd hectare aangewezen voor de ontwikkeling van Distripark Maasvlakte West.

De beschikbare grond ligt naast de slufter en tegenover het bestaande distripark. Volgens het Havenbedrijf gaat het om een gewilde plek, onder meer omdat er geen hoogtebeperkingen aan de bouw gelden. Ook gelden er ‘ruime milieucontouren’, waardoor de locatie ook geschikt is voor distributie van chemische producten.

Business manager Maarten de Wijs wijst erop dat in de directe omgeving al meer dan 45 chemische productiebedrijven en raffinaderijen actief zijn. Daarnaast ziet hij goede kansen voor koel- en vriesopslag en de distributie van hoogwaardige goederen.

Het terrein is ontsloten via de weg, het spoor en het water en ligt dicht in de buurt van de containerterminals. De havenbeheerder wijst er verder nog op dat het nieuwe distripark gunstig ligt ten opzichte van de A15, de truckparking Maasvlakte Plaza, het bestaande distripark Maasvlakte en de goederenspoorlijn tussen de Maasvlakte en het Europese achterland.