Nieuwe claim tegen truckkartel

270 miljoen euro

Financialright Claims GmbH heeft een nieuwe claim ingediend tegen het truckkartel. Namens 2900 bedrijven, hoofdzakelijk wegvervoerders, wordt een bedrag van 270 miljoen euro geëist inclusief rente wegens prijsafspraken van de vrachtwagenfabrikanten.

Het zou daarbij om schadevergoedingen gaan voor de aanschaf van 100.000 trucks. Of er zich onder de claimanten ook Nederlandse vervoerders bevinden, is onduidelijk.

Eerdere afwijzing

Financialright Claims heeft de eis ingediend bij de rechtbank in München, dat eerder in februari een claim van het incassobureau afwees tegen het truckkartel. Daarbij ging het om de verkoop van 64.000 trucks.

Volgens de rechter was de bewering dat Financialright namens de claimanten optrad onvoldoende onderbouwd. Het bureau is intussen tegen die uitspraak in beroep gegaan.

Nieuwe claim tegen truckkartel | NT

Nieuwe claim tegen truckkartel

270 miljoen euro

Financialright Claims GmbH heeft een nieuwe claim ingediend tegen het truckkartel. Namens 2900 bedrijven, hoofdzakelijk wegvervoerders, wordt een bedrag van 270 miljoen euro geëist inclusief rente wegens prijsafspraken van de vrachtwagenfabrikanten.

Het zou daarbij om schadevergoedingen gaan voor de aanschaf van 100.000 trucks. Of er zich onder de claimanten ook Nederlandse vervoerders bevinden, is onduidelijk.

Eerdere afwijzing

Financialright Claims heeft de eis ingediend bij de rechtbank in München, dat eerder in februari een claim van het incassobureau afwees tegen het truckkartel. Daarbij ging het om de verkoop van 64.000 trucks.

Volgens de rechter was de bewering dat Financialright namens de claimanten optrad onvoldoende onderbouwd. Het bureau is intussen tegen die uitspraak in beroep gegaan.