Eretitel voor Havenbedrijf Antwerpen

Overheidsorganisatie

Het Antwerps Havenbedrijf is de Belgische ‘overheidsorganisatie van het jaar’. Dat heeft juryvoorzitter Bernard Gilliot van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) gisteren bekendgemaakt.

Volgens de jury heeft de Antwerpse havenbeheerder ‘zich opengesteld voor de buitenwereld’. Hij voegde eraan toe dat ‘de organisatie niet langer rond zichzelf draait, maar open staat voor de vragen en belangen van de honderden bedrijven die het hart van de Vlaamse economie doen pompen’.

Opmerkelijk genoeg schrijft de jury de prestaties van de havenbeheerder grotendeels op het persoonlijke conto van CEO Jacques Vandermeiren. Hij volgde vorig jaar Eddy Bruyninckx op, die bij zijn afscheid in de adelstand werd verheven na het Havenbedrijf 25 jaar geleid te hebben. ‘Naar analogie van het open karakter van het spectaculaire nieuwe Havenhuis van Zaha Hadid heeft de nieuwe topman de deuren van het overheidsbedrijf opengezet’, klinkt het nog eens in het juryrapport.

Het Antwerpse Havenbedrijf heeft bijna 1.600 mensen in dienst en is ondermeer verantwoordelijk voor beheer en onderhoud van bruggen, dokken, sluizen, kaaimuren en de grond in de haven. Het boekte vorig jaar een omzet van 269 miljoen euro en is ook verantwoordelijk voor het scheepvaartverkeer in de haven en het concessiebeleid.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Eretitel voor Havenbedrijf Antwerpen | NT

Eretitel voor Havenbedrijf Antwerpen

Overheidsorganisatie

Het Antwerps Havenbedrijf is de Belgische ‘overheidsorganisatie van het jaar’. Dat heeft juryvoorzitter Bernard Gilliot van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) gisteren bekendgemaakt.

Volgens de jury heeft de Antwerpse havenbeheerder ‘zich opengesteld voor de buitenwereld’. Hij voegde eraan toe dat ‘de organisatie niet langer rond zichzelf draait, maar open staat voor de vragen en belangen van de honderden bedrijven die het hart van de Vlaamse economie doen pompen’.

Opmerkelijk genoeg schrijft de jury de prestaties van de havenbeheerder grotendeels op het persoonlijke conto van CEO Jacques Vandermeiren. Hij volgde vorig jaar Eddy Bruyninckx op, die bij zijn afscheid in de adelstand werd verheven na het Havenbedrijf 25 jaar geleid te hebben. ‘Naar analogie van het open karakter van het spectaculaire nieuwe Havenhuis van Zaha Hadid heeft de nieuwe topman de deuren van het overheidsbedrijf opengezet’, klinkt het nog eens in het juryrapport.

Het Antwerpse Havenbedrijf heeft bijna 1.600 mensen in dienst en is ondermeer verantwoordelijk voor beheer en onderhoud van bruggen, dokken, sluizen, kaaimuren en de grond in de haven. Het boekte vorig jaar een omzet van 269 miljoen euro en is ook verantwoordelijk voor het scheepvaartverkeer in de haven en het concessiebeleid.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement