De investeringen zijn onderdeel van de Bipartisan Infrastructure Law, een miljardenpakket bedoeld om de gehele infrastructuur in het land aan te pakken. De 703 miljoen voor havens is bedoeld om ‘goederen sneller in de schappen te krijgen en de kosten voor Amerikaanse gezinnen te verlagen’, meldt het Amerikaanse ministerie van transport.

Minister Pete Buttigieg noemt de 703 miljoen ‘een recordbedrag’ voor de havens. De subsidie komt ten goede aan 41 projecten in zowel zeehavens als binnenhavens. In Columbus, Ohio, wordt bijvoorbeeld een spoorlijn aangelegd waarmee de binnenhaven wordt verbonden met het spoornet. In Greenbay, Wisconsin, wordt een oude energiecentrale gesloopt om plaats te maken voor een nieuwe terminal en in Jacksonville, Florida, wordt geïnvesteerd in elektrische containerstackers en kranen.

Volgens het ministerie moeten de investeringen vooral helpen de betrouwbaarheid van de supplychain te vergroten. Ook moet de uitstoot in de havens omlaag.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement