Het ongeluk vond plaats op 21 juli, toen een hevige storm de Kroatische kustplaats teisterde. De Panamax-kraan kwam op de achtersteven van het schip van Maersk terecht, waarbij een aantal containers beschadigd raakte.

Bij het ongeval raakte niemand gewond, melden Kroatische media. Werkzaamheden op het schip zouden uit voorzorg zijn stilgelegd in aanloop naar de storm.

De kraan werd in de loop van vorige week van het schip verwijderd, waarna de Maersk Hanoi zijn weg op 25 juli weer kon vervolgen. In totaal lag het schip van 15.226 teu ruim vijf dagen in de haven van Rijeka.

De haven van Rijeka is de grootste goederenhaven van Kroatië. In 2022 werd 12,7 miljoen ton via de haven verscheept, de containeroverslag bedroeg dat jaar 520.866 teu.

Maersk Hanoi in de haven van Rijeka
Maersk Hanoi in de haven van Rijeka. Foto: NT / RvdM