Hapag-Lloyd begint eigen terminalbedrijf, hoofdkantoor komt in Rotterdam

Ceo wordt Dheeraj Bhatia

De Duitse containerrederij Hapag-Lloyd begint een eigen terminalbedrijf, Hapag-Lloyd Terminal Holding, en vestigt het hoofdkantoor ervan in Rotterdam. Ceo van het bedrijf wordt Dheeraj Bhatia, een Hapag-Lloyd-manager van Indiase komaf die nu nog in Dubai werkzaam is als senior managing director van de regio Midden-Oosten.

Foto: Hapag-Lloyd

Op 1 januari aanstaande begint Bhatia aan zijn opdracht bij Hapag-Lloyd Terminal Holding en treedt hij bovendien als vijfde lid toe tot de directie van Hapag-Loyd, waar hij rond de vergadertafel naast de Nederlandse ceo Rolf Habben Jansen verder de Duitsers Mark Frese (cfo), Maximilian Rothkopf (coo) en Donya-Florence Amer (cio) aantreft.

Hapag-Lloyd gebruikte de vette winsten uit de coronajaren recent al voor verschillende investeringen in terminalbedrijven – JM Baxi (India), SAAM (Chili) en Spinelli (Italië) – en Habben Jansen maakte twee weken geleden in een online onderhoud met de scheepvaartpers nog duidelijk dat er nog meer van dergelijke investeringen aan zitten te komen.

‘Daarmee krijgen we een betere toegang tot belangrijke terminals, en dat is goed voor de operationele kwaliteit.’ Van de top-5 van grootste containerrederijen in de wereld was Hapag-Lloyd tot nu toe nog de enige zonder eigen terminalonderneming. Alle bestaande terminalactiviteiten van Hapag-Lloyd worden straks samengevoegd in het nieuwe Rotterdamse terminalbedrijf.

De kersverse terminaldirecteur Bhatia heeft al ruim twintig jaar ervaring in de containerscheepvaart, onder meer bij de Chileense rederij CSAV, die in 2014 werd overgenomen door Hapag-Lloyd, waarmee destijds Bhatia’s carrière bij de Duitse rederij begon. Michael Behrendt, voorzitter van de raad van  toezicht van Hapag-Lloyd, zegt er vast van overtuigd te zijn dat dankzij de internationale ervaring van de man uit India ‘de ontwikkeling, uitbreiding en integratie van onze terminal-portfolio in de beste handen is’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Hapag-Lloyd begint eigen terminalbedrijf, hoofdkantoor komt in Rotterdam | NT

Hapag-Lloyd begint eigen terminalbedrijf, hoofdkantoor komt in Rotterdam

Ceo wordt Dheeraj Bhatia

De Duitse containerrederij Hapag-Lloyd begint een eigen terminalbedrijf, Hapag-Lloyd Terminal Holding, en vestigt het hoofdkantoor ervan in Rotterdam. Ceo van het bedrijf wordt Dheeraj Bhatia, een Hapag-Lloyd-manager van Indiase komaf die nu nog in Dubai werkzaam is als senior managing director van de regio Midden-Oosten.

Foto: Hapag-Lloyd

Op 1 januari aanstaande begint Bhatia aan zijn opdracht bij Hapag-Lloyd Terminal Holding en treedt hij bovendien als vijfde lid toe tot de directie van Hapag-Loyd, waar hij rond de vergadertafel naast de Nederlandse ceo Rolf Habben Jansen verder de Duitsers Mark Frese (cfo), Maximilian Rothkopf (coo) en Donya-Florence Amer (cio) aantreft.

Hapag-Lloyd gebruikte de vette winsten uit de coronajaren recent al voor verschillende investeringen in terminalbedrijven – JM Baxi (India), SAAM (Chili) en Spinelli (Italië) – en Habben Jansen maakte twee weken geleden in een online onderhoud met de scheepvaartpers nog duidelijk dat er nog meer van dergelijke investeringen aan zitten te komen.

‘Daarmee krijgen we een betere toegang tot belangrijke terminals, en dat is goed voor de operationele kwaliteit.’ Van de top-5 van grootste containerrederijen in de wereld was Hapag-Lloyd tot nu toe nog de enige zonder eigen terminalonderneming. Alle bestaande terminalactiviteiten van Hapag-Lloyd worden straks samengevoegd in het nieuwe Rotterdamse terminalbedrijf.

De kersverse terminaldirecteur Bhatia heeft al ruim twintig jaar ervaring in de containerscheepvaart, onder meer bij de Chileense rederij CSAV, die in 2014 werd overgenomen door Hapag-Lloyd, waarmee destijds Bhatia’s carrière bij de Duitse rederij begon. Michael Behrendt, voorzitter van de raad van  toezicht van Hapag-Lloyd, zegt er vast van overtuigd te zijn dat dankzij de internationale ervaring van de man uit India ‘de ontwikkeling, uitbreiding en integratie van onze terminal-portfolio in de beste handen is’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement