Smit komt in handen van Boskalis

De Nederlandse baggergroep Royal Boskalis Westminster en Smit Internationale hebben een principeakkoord gesloten over het samenvoegen van beide bedrijven. De sleep- en bergingsfirma gaat van de hand voor 1,35 mrd EUR. De fusie zou in de eerste helft van 2010 rond moeten zijn.

Boskalis en Smit kwamen overeen dat alle activiteiten van het sleep- en bergingsbedrijf worden geïntegreerd in de gecombineerde onderneming. Het Antwerpse sleepvaartbedrijf URS, een dochter van Smit, hoeft dus ook niet te vrezen voor een eventuele afsplitsing van de groep. Bij eerdere overnamepogingen door Boskalis bestond die vrees wel.

Boskalis poogt al sinds december 2008 de volledige controle te krijgen over Smit, maar die hield de boot tot nu toe steeds af. Boskalis slaagde er wel in zijn belang stapsgewijs te verhogen tot 25 procent. Dat belang is in de prijs inbegrepen. Ook de 250 mln EUR aan openstaande schulden van Smit worden door de baggeraar overgenomen.

(Zie De Lloyd van 13/11/2009)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Smit komt in handen van Boskalis | NT

Smit komt in handen van Boskalis

De Nederlandse baggergroep Royal Boskalis Westminster en Smit Internationale hebben een principeakkoord gesloten over het samenvoegen van beide bedrijven. De sleep- en bergingsfirma gaat van de hand voor 1,35 mrd EUR. De fusie zou in de eerste helft van 2010 rond moeten zijn.

Boskalis en Smit kwamen overeen dat alle activiteiten van het sleep- en bergingsbedrijf worden geïntegreerd in de gecombineerde onderneming. Het Antwerpse sleepvaartbedrijf URS, een dochter van Smit, hoeft dus ook niet te vrezen voor een eventuele afsplitsing van de groep. Bij eerdere overnamepogingen door Boskalis bestond die vrees wel.

Boskalis poogt al sinds december 2008 de volledige controle te krijgen over Smit, maar die hield de boot tot nu toe steeds af. Boskalis slaagde er wel in zijn belang stapsgewijs te verhogen tot 25 procent. Dat belang is in de prijs inbegrepen. Ook de 250 mln EUR aan openstaande schulden van Smit worden door de baggeraar overgenomen.

(Zie De Lloyd van 13/11/2009)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement