Nanjing Tankers Corporation is de tankerdivisie van Sinotrans & China’s State Council (CSC). Het gaat al jaren slecht met het bedrijf. Over 2013 boekte het bedrijf zijn vierde opeenvolgende jaar verlies. Over 2012 verloor het bedrijf ook al zo’n 200 miljoen dollar.

Veroorzakers van het grote verlies waren de afwaardering van de VLCC-vloot en de hoge financiële kosten die het bedrijf heeft. De VLCC-markt heeft te maken gehad met historisch lage prijzen, meldt het bedrijf. De vrachttarieven in de oliehandel staan onder druk. Volgens het Aziatische scheepvaartmedium Sino Ship News krijgt het bedrijf binnen twee weken te horen of het van de beurs wordt geschrapt. Met de grote verliezen in vier jaren achter elkaar overtreed het bedrijf de regels van de Shanghai Stock Exchange.

Volgens persbureau Reuters is het de eerste keer dat een door de Chinese overheid beheerd bedrijf van de beurs wordt geschrapt. ‘Het is ontzetten zeldzaam en onderstreept de moeilijke markt waarin Chinese bedrijven zich bevinden, die gebukt gaan onder record hoge schulden en krimpende economische groei. Deze problemen zijn nog erger in de industrieën die worden geteisterd oor overcapaciteit.’ Reuters meldt dat de totale schuld van Nanjing Tankers Corporation in september vorig jaar 2,05 miljard dollar bedroeg.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement