[VIDEO] Piraten vallen containerschip aan

Nigeria

Brits beveiligingsbedrijf Asket heeft beelden gepubliceerd van een containerschip dat in de Golf van Guinee is aangevallen door piraten. De bemanning wist de aanval te stoppen.

Op de video is te zien hoe een skiff met daarin acht mannen probeert langszij het schip te komen om aan boord te klimmen. Volgens gegevens van Asket is het één van drie aanvallen die in twee dagen plaatsvonden in de wateren voor de Nigeriaanse kust.


Tekst loopt door onder video.

Piraterij is op de Golf van Guinee al jarenlang een probleem. Grootschalige anti-piraterij campagnes van de Verenigde Naties beperkten zich tot de wateren rond Somalië. Sindsdien is piraterij is andere delen van de wereld toegenomen, zoals in de Straat van Singapore en Malakka. Ondertussen bleef het voor de Nigeriaanse kust steevast onveilig.

Nigeria probeert de criminaliteit voor de kust wel aan te pakken. De Minister van Defensie Mansur Dan-Ali heeft gisteren een anti-piraterij wet naar de Nationale Raad gestuurd die het eenvoudiger moet maken om dreigingen op het water aan te pakken, meldt de lokale krant The Nation. Indien de wet wordt aangenomen, is het de eerste Afrikaanse wet die zich specifiek richt op het aanpakken maritieme criminelen, aldus de krant.

Ook in Somalische wateren hebben piraten na vijf jaar van afwezigheid hun kop weer opgestoken. Op 17 november probeerden piraten in twee skiffs een containerschip aan te vallen, zo’n 280 zeemijl ten zuidoosten van de Somalische hoofdstad Mogadishu, blijkt uit data van het International Maritime Bureau. Toen zij er door ontwijkingsmanoeuvres van de kapitein niet in slaagden aan boord te klimmen, schoten zijn twee granaatraketten op het schip af. Beide raketten misten hun doel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

[VIDEO] Piraten vallen containerschip aan | NT

[VIDEO] Piraten vallen containerschip aan

Nigeria

Brits beveiligingsbedrijf Asket heeft beelden gepubliceerd van een containerschip dat in de Golf van Guinee is aangevallen door piraten. De bemanning wist de aanval te stoppen.

Op de video is te zien hoe een skiff met daarin acht mannen probeert langszij het schip te komen om aan boord te klimmen. Volgens gegevens van Asket is het één van drie aanvallen die in twee dagen plaatsvonden in de wateren voor de Nigeriaanse kust.


Tekst loopt door onder video.

Piraterij is op de Golf van Guinee al jarenlang een probleem. Grootschalige anti-piraterij campagnes van de Verenigde Naties beperkten zich tot de wateren rond Somalië. Sindsdien is piraterij is andere delen van de wereld toegenomen, zoals in de Straat van Singapore en Malakka. Ondertussen bleef het voor de Nigeriaanse kust steevast onveilig.

Nigeria probeert de criminaliteit voor de kust wel aan te pakken. De Minister van Defensie Mansur Dan-Ali heeft gisteren een anti-piraterij wet naar de Nationale Raad gestuurd die het eenvoudiger moet maken om dreigingen op het water aan te pakken, meldt de lokale krant The Nation. Indien de wet wordt aangenomen, is het de eerste Afrikaanse wet die zich specifiek richt op het aanpakken maritieme criminelen, aldus de krant.

Ook in Somalische wateren hebben piraten na vijf jaar van afwezigheid hun kop weer opgestoken. Op 17 november probeerden piraten in twee skiffs een containerschip aan te vallen, zo’n 280 zeemijl ten zuidoosten van de Somalische hoofdstad Mogadishu, blijkt uit data van het International Maritime Bureau. Toen zij er door ontwijkingsmanoeuvres van de kapitein niet in slaagden aan boord te klimmen, schoten zijn twee granaatraketten op het schip af. Beide raketten misten hun doel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement