Baltic komt met nieuwe container-indices

containers

De Baltic Exchange en het boekingsplatform Freightos werken aan de introductie van een nieuwe reeks wekelijkse indices voor de mondiale containervaart.

De twee hebben dit vandaag aangekondigd tijdens de jaarlijkse Maritime Week in Singapore. De locatiekeus in niet toevallig. De befaamde Londense Baltic Exchange, die zich vandaag de dag vooral op marktinformatie richt, kwam twee jaar geleden in handen van de Singapore Exchange (SGX).

De Freightos Baltic Indices moeten op wekelijkse basis een betrouwbaar beeld schetsen van de prijsontwikkeling op de twaalf belangrijkste containerroutes. Op basis daarvan wordt de FBX Global Container Index (FBX) samengesteld. Volgens het persbericht worden wekelijks meer dan twaalf miljoen prijscijfers verzameld. Vanaf wanneer de indices beschikbaar zijn, is niet duidelijk.

Baltic komt met nieuwe container-indices | NT

Baltic komt met nieuwe container-indices

containers

De Baltic Exchange en het boekingsplatform Freightos werken aan de introductie van een nieuwe reeks wekelijkse indices voor de mondiale containervaart.

De twee hebben dit vandaag aangekondigd tijdens de jaarlijkse Maritime Week in Singapore. De locatiekeus in niet toevallig. De befaamde Londense Baltic Exchange, die zich vandaag de dag vooral op marktinformatie richt, kwam twee jaar geleden in handen van de Singapore Exchange (SGX).

De Freightos Baltic Indices moeten op wekelijkse basis een betrouwbaar beeld schetsen van de prijsontwikkeling op de twaalf belangrijkste containerroutes. Op basis daarvan wordt de FBX Global Container Index (FBX) samengesteld. Volgens het persbericht worden wekelijks meer dan twaalf miljoen prijscijfers verzameld. Vanaf wanneer de indices beschikbaar zijn, is niet duidelijk.