Maersk Tankers lijdt half miljard dollar verlies

Scheepvaart

Maersk Tankers heeft in 2017 meer dan een half miljard dollar verloren. Het verlies wordt deels veroorzaakt door een forse waardevermindering.

Maersk Tankers, in 2017 overgenomen door de investeringseenheid APM Holding van de familie Mærsk, is hard geraakt door de slechte situatie op de tankermarkt in 2017. Met als effect een verlies van 523 miljoen dollar, een forse tegenvaller na het tekort van 62 miljoen dollar in 2016. Het toenemende tekort wordt gedeeltelijk toegeschreven aan een bijzondere waardevermindering van 465 miljoen dollar.

De omzet komt uit op 874 miljoen dollar, een daling van 877 miljoen dollar ten opzichte van een jaar eerder, terwijl het bedrijfsresultaat bleef steken op 89 miljoen dollar, een terugval van 199 miljoen dollar vergeleken met 2016.

In zijn commentaar op de resultaten laat ceo Christian M. Ingerslev weten dat de lage spotmarkttarieven in 2017 de tankvaartsector een ‘uitdagend’ karakter gaven. ‘Dit leidde tot een onbevredigend verlies van 523 miljoen dollar, inclusief een waardevermindering van 464 miljoen dollar voor Maersk Tankers. Om ondanks de verzwakte markten, die zich in 2018 waarschijnlijk zullen voortzetten, terug te keren naar winstgevendheid en groei zullen we ons blijven concentreren op onze strategie.’

Volgens de CEO blijft Maersk Tankers doorgaan met het aantrekken van nieuwe partners en schepen. Eerder deze week kondigde het bedrijf nog nieuwbouwprogramma aan, ingeluid met de bestelling van zes LR2-tankers uit China.

Maersk Tankers lijdt half miljard dollar verlies | NT

Maersk Tankers lijdt half miljard dollar verlies

Scheepvaart

Maersk Tankers heeft in 2017 meer dan een half miljard dollar verloren. Het verlies wordt deels veroorzaakt door een forse waardevermindering.

Maersk Tankers, in 2017 overgenomen door de investeringseenheid APM Holding van de familie Mærsk, is hard geraakt door de slechte situatie op de tankermarkt in 2017. Met als effect een verlies van 523 miljoen dollar, een forse tegenvaller na het tekort van 62 miljoen dollar in 2016. Het toenemende tekort wordt gedeeltelijk toegeschreven aan een bijzondere waardevermindering van 465 miljoen dollar.

De omzet komt uit op 874 miljoen dollar, een daling van 877 miljoen dollar ten opzichte van een jaar eerder, terwijl het bedrijfsresultaat bleef steken op 89 miljoen dollar, een terugval van 199 miljoen dollar vergeleken met 2016.

In zijn commentaar op de resultaten laat ceo Christian M. Ingerslev weten dat de lage spotmarkttarieven in 2017 de tankvaartsector een ‘uitdagend’ karakter gaven. ‘Dit leidde tot een onbevredigend verlies van 523 miljoen dollar, inclusief een waardevermindering van 464 miljoen dollar voor Maersk Tankers. Om ondanks de verzwakte markten, die zich in 2018 waarschijnlijk zullen voortzetten, terug te keren naar winstgevendheid en groei zullen we ons blijven concentreren op onze strategie.’

Volgens de CEO blijft Maersk Tankers doorgaan met het aantrekken van nieuwe partners en schepen. Eerder deze week kondigde het bedrijf nog nieuwbouwprogramma aan, ingeluid met de bestelling van zes LR2-tankers uit China.