Dit meldt nieuwsdienst Reuters op grond van een circulaire van de scheepvaarttak PDV Marina van het staatsbedrijf. Eerder werd al bekend dat de bemanningen van twee olietankers, de ‘Rio Arauca’ van 158.000 ton en de ‘Parnaso’ van 99.000 ton, waren teruggeroepen. PDV Marina heeft acuut zo’n 160 zeevarenden inclusief kapiteins nodig om de schepen in de vaart te kunnen houden.

Betalingsachterstand

PDVSA zou een betalingsachterstand van zo’n vijftien miljoen dollar hebben bij Bernhard Schulte, dat niet op vragen van de Britste nieuwsdienst wilde ingaan. De afgelopen jaren is er wereldwijd beslag gelegd op meer dan tien schepen van de de staatsoliemaatschappij, omdat die zijn rekeningen niet had betaald.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement