Het bezoek van het MSC-schip is voortvarend, want toevallig wordt donderdag over het vredesverdrag gestemd in de Knesset, het Israëlische parlement. De ‘MSC Paris’ bijt het spits af van een wekelijkse dienst die Dubai verbindt met Haifa. De Israëlische rederij ZIM is de mogelijkheden van een eigen dienst op de Verenigde Arabische Emiraten inmiddels ook aan het onderzoeken.

Het bedrijfsleven laat er toch al geen gras over groeien, want DP World stelde zich samen met de Israëlische groep DoverTower al kandidaat om de haven van Haifa te gaan exploiteren.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu stond maandag niet op de kade om de ‘MSC Paris’ te verwelkomen, maar juichte de historische aanloop wel toe in een twitterbericht. Juist in coronatijd is het belangrijk om elkaar te helpen en de economie te versterken, meldt hij.